Det kostede Jubii-stifteren 700.000 kroner at hoppe med på et bilforhandler-eventyr i få måneder.

Derefter fik han nok og solgte sine aktier for én krone. Men det ærgrer ikke den kendte rigmand.

»Jeg har været med til at investere i over 40 virksomheder i mit liv, og der er måske 10, der er blevet til noget, så det er sådan det er. Det er ligesom, når man tager på galopbanen. Man vinder ikke på hvert et løb,« siger han og tilføjer:

»Nu går jeg aldrig selv på galopbanen, men det, jeg prøver at sige er, at jeg ikke græder snot over det.«

Martin Thorborg.
Martin Thorborg. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det var i begyndelsen af året, at den kendte iværksætter forsøgte sig som brugtvognssælger, da han investerede omkring 700.000 kroner i bilforhandlervirksomheden Dreivers, der siden blev omdøbt til Usado.

Men hurtigt stod det klart, at Dreivers og Thorborg ikke var et match, og før sommerferien trak Thorborg sig som investor.

»Jeg er lidt en bonderøv, når jeg investerer. Jeg kan godt lide, at man kommer med nogle penge, og så indenfor relativt kort tid, så skal sådan en forretning løbe rundt af sig selv,« siger han om bruddet.

Og der var han og stifterne Dreivers tilsyneladende ikke helt enige.

Ifølge Thorborg er det mere normalt i branchen, at man investerer over flere omgange, og så måske venter flere år med at få en kæmpe gevinst. Men det er bare ikke den metode, han bruger.

»Der er jeg lidt utraditionel, hvor jeg godt kan lide, at når jeg kommer med pengene, så skal de strække. Jeg er mere til tæring efter næring, og at man meget hurtigt får tingene til at hænge økonomisk sammen, og så må det gerne tage lidt længere tid, før den store gevinst kommer,« siger han.

Uenigheden om hans og stifternes tilgang resulterede i, at han før sommerferien besluttede at sælge sine aktier tilbage til stifterne for én krone – og dermed indkassere et tab på omkring 700.000 kroner.

Men det generer ham ikke:

Martin Thorborg.
Martin Thorborg. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

»Det kan måske lyde lidt som Lars Løkke og hans sko, når jeg siger, at det bare er 700.000 kroner, men set i lyset af de investeringer, jeg laver, så er det et tab, jeg sagtens kan leve med,« siger han og tilføjer, at han slet ikke tænkte på at kæmpe for de 700.000 kroner.

At miste på en investering er en del af gamet som investor:

»Jeg gider ikke at hive tæppet væk under dem, jeg har investeret i. Jeg kan faktisk rigtig godt lide de to fyre, og jeg ville ønske, at jeg om tre år kan se, at de har en blomstrende forretning,« siger han.

Det højeste Martin Thorborg har tabt på en investering er omkring én million kroner, som han mistede da han for omkring 20 år siden havde investeret i noget børnetøj.

»Det er lidt ligesom, hvis man spiller lotto, så forventer man nok heller ikke at vinde hver uge, men bare en gang imellem. Jeg investerer aldrig større beløb end det, for jeg kan godt lide at komme tidligt ind, så som regel, når jeg taber, så er det min tid, der er mere ærgerlig end pengene,« siger han.

Thomas Mørk, der er en af medstifterne af Usado, fortæller til Finans, at stifterne har købt de fleste investorer ud. Han fortæller desuden, at virksomheden ikke forventer at få overskud i år. 

Sidste år havde virksomheden et underskud på 2,3 millioner kroner.