Mads Mikkelsen er en af de største skuespillere herhjemme og laver både ind- og udenlandske filmprojekter

Men de fleste danskere vil nok også kunne huske ham cykle igennem København i en reklame for Carlsberg-øllen.

Og nu er skuespilleren så tilbage i sadlen. Noget, som fik spærret af for et knudepunkt i centrum af København.

Reklamefilmen, der i denne omgang er lavet for at promovere et af bryggeriets alkoholfri øl, blev indspillet i sommer, og informationschef Kasper Elbørn fortæller, at man måtte lukke for trafik og færdsel for at få optagelserne i hus.

»En tidlig morgen i sommer blev vi nødt til at lukke for hele Kongens Nytorv, så hvis man ser vores reklame, så er det den sidste scene med Mads Mikkelsen,« forklarer han.

Han vil ikke sige, hvad de betaler for at have den berømte skuespiller med i deres reklame, men der bliver dog ikke lagt skjul på, at det betyder meget.

»Vi har jo også arbejdet med Mads Mikkelsen, da han ikke var så kendt, som han er nu,« lyder det fra Elbjørn, som uddyber:

»Vi udtaler os ikke om sådan noget (løn, red.), men det er et langt samarbejde, som vi er meget glade for.«

Kan I sige noget om, hvad det betyder for jer økonomisk at have Mads Mikkelsen med i jeres reklamefilm?

»Jeg har ikke lige konkrete tal, men der er ingen tvivl om, at Mads Mikkelsens rolle i Carlsberg-reklamerne har givet et godt resultat,« lyder det videre fra informationschefen.

Udover Mads Mikkelsens medvirken i den nye reklame har han også for nylig medvirket i en spillefilm, som behandler både det at være dansk og have et forhold til alkohol.

Han medvirkede nemlig i Thomas Vinterbergs filmsucces 'Druk', som handler om fire gymnasielærere og venner, som eksperimenterer med alkohol ved at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt.

Til B.T. fortæller skuespilleren:

»Der er noget fantastisk i tanken om, at vi er født med 0,5 promille for lidt. Vi er mange, der kan nikke genkendende til at ramme pænt inden for dartskiven, når man har fået to øl, men at man efter fem så rammer uden for. Og efter nul øl er det ikke engang sikkert, man tør skyde.«

Videre fortæller han, at det også kan være afgørende for ens livsforløb, om man indtager alkohol til en bestemt fest.

»Modet bliver bare lidt større. For eksempel snakkede vi meget om, om vi overhovedet ville have mødt vores kommende mand eller kone, uden at der var alkohol involveret. Det havde vi nok ikke,« siger Mads Mikkelsen, som har været sammen med sin kone, Hanne Jacobsen, siden 1987.