Anders Kirk Johansen, en del af den berømte familie bag Lego-imperiet, taler ud om sagen med Peter Warnøe, der indrømmer at have optaget ulovlige lån.

Nogle af de ulovlige lån, som Warnøe har optaget, er penge fra firmaet Nordic Eye Invest, der ejer en del af venturefonden Nordic Eye.

Det er en venturefond, som Kirk Johansen har investreret 2,2 millioner kroner i, skriver Børsen.

»Det er selvfølgelig chokerende. Jeg håber på, at de får styr på det. Men det er da glædeligt, at man har en vågen revisor,« siger Anders Kirk Johansen.

»Jeg synes selvfølgelig ikke, det er okay. Det må de få bragt i orden,« siger han.

Han udtaler dog til mediet, at han ikke ville udelukke at investere i fonden en anden gang og stadig har tiltro til Peter Warnøe.

Peter Warnøe siger til avisen, at de penge han og medstifter af venturefonden Lars Tvede har lånt ulovligt er sket ved en fejl, og der arbejdes på at udbedre fejlen.

Han understreger, at fejlen udelukkende har med firmaet, som ejer fonden at gøre, og personer, der har investeret i fonden, bliver altså ikke påvirket.

Anders Kirk Johansen er nevø til Lego-ejeren Keld Kirk Kristiansen. Anders Kirks Johansen blev sammen med sin mor og to brødre dog købt ud af lego-firmaet tilbage i 2007, hvorefter familien har investeret deres penge i andre ting.

Anders Kirk Johansen ejer to godser ved Vejle - Rohden Gods samt Agersbøl Gods. Han investerer primært i landbrug, ejendomme og virksomheder. Ikke udpræget i venturefonde.

Over for Børsen har Warnøe indrømmet, at han var klar over ulovlighederne, og at han handlede i desperation.

Noget Anders Kirk Johansen tager astand fra.

Peter Warnøe har trukket sig som investor i tv-programmet 'Løvens hule.'

Derudover har han midlertifdigt trukket sig som direktør for sit eget selskab, venturefonden Nordic eye.