De otte skærme lyser op i slottets store arbejdsværelse. Manden bag skrivebordet kigger febrilsk fra skæm til skærm.

»Vi sætter lige beløbet ned fra 10 millioner til en million. Så kan vi lege,« siger han og peger på en kurve, der viser, hvordan kursen på euro har bevæget sig op og ned de seneste par timer.

»Vil den stige eller falde? Skal vi købe eller sælge?« spørger han.

Jeg kigger lidt og siger, at jeg tror, den vil stige. Og vupti, så har 'vi' købt euro for en million dollar. Jeg får lidt sved på panden over det. Men det gør han ikke.

Hos den tidligere Saxo Bank-ejer Lars Seier Christensen er valutahandel i millionklassen hverdag. På hobbyplan, vel at mærke. Han er milliardær og har råd til at 'lege'.

Han voksede op ved Viborg med en far, der var gymnasielærer, og er nu en af Danmarks rigeste mænd. I dag bor han på et slot i Schweiz med en eksklusiv bilpark og en ekstrem vinkælder.

B.T. har mødt milliardæren. Til en snak om penge, Schweiz og fremtiden.

Familien lever et liv, der er vildere end de flestes. Og modsat mange andre velhavende mennesker har han ikke noget imod at fortælle om det.

Rigmanden Lars Seier Christensens investeringsselskab havde sidste år et tab på 22,7 millioner kroner.
Rigmanden Lars Seier Christensens investeringsselskab havde sidste år et tab på 22,7 millioner kroner. Foto: Silla Bakalus
Vis mere

»Jeg har kæmpet i mange år med at være rimelig ligeglad med, hvad andre folk synes. Det var jeg præget rigtig meget af som ung. Og det skal man ikke. Man skal lytte til, hvad ens eget sind og hjerte siger,« siger Lars Seier, som han kaldes, mens han viser rundt på sit 500 år gamle slot i byen Schwarzenbach en times kørsel øst for Zürich.

Han er kendt for at sige sin mening. Optræder gerne i både medierne og på sociale medier. Og som tidligere pengebagmand for Liberal Alliance lufter han sine liberalistiske synspunkter. Ofte handler de om utilfredsheden over den høje skatteprocent og om forskellen på Danmark og Schweiz, hvor han flyttede til med sin kone, Yvonne, og parrets fem døtre for 10 år siden.

»Jeg er udmærket tilfreds med at skille vandene lidt,« ler han.

Det lysegule slot er et mindre af slagsen og blev tidligere brugt som rejseslot, hvor områdets fyrster kunne holde hvil, når de rejste fra by til by.

Lars Seier Christensen mødte sin kone, Yvonne, da han arbejde i London. Sammen har de fem døtre. På billedet ses hun med to af dem under et tidligere interview med Berlingske.
Lars Seier Christensen mødte sin kone, Yvonne, da han arbejde i London. Sammen har de fem døtre. På billedet ses hun med to af dem under et tidligere interview med Berlingske. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

At Lars Seier blev ejer af herligheden, var lidt en tilfældighed.

Da familien i 2010 flyttede til Schweiz, var det svært at finde en passende bolig. Lars Seier besluttede at bruge sin egen metode: at sætte en annonce i avisen og efterlyse et slot eller et stort hus til hele familien. Den lokale mægler var ikke begejstret, for »sådan gør man ikke i det diskrete Schweiz«, hvor hver mand passer egen formue.

Men det virkede. Familien fik en henvendelse fra slottets ejer, og siden er både familien Seier og familiens store samling af luksusbiler af mærkerne Mercedes-Maybachs og Bentleys flyttet ind.

Egentlig er det Schweiz, vi skal tale om. Om hvorfor alpelandet er så fedt? Hvorfor det tiltrækker så mange rige og kongelige, at selv kronprinsesse Mary og kronprinsparrets fire børn de næste tre måneder skal bo i det europæiske hjerte.

Lars Seier har et valutaur om højre håndled, hvor han hele tiden tjekker valutakurser. Det højeste, han har tabt på en dag er omkring et par millioner. Og det højeste, han har tjent på en enkelt dag er i samme størrelsesorden. »For det meste tjner jeg bare et par hundreder tusinder om dagen«, siger han
Lars Seier har et valutaur om højre håndled, hvor han hele tiden tjekker valutakurser. Det højeste, han har tabt på en dag er omkring et par millioner. Og det højeste, han har tjent på en enkelt dag er i samme størrelsesorden. »For det meste tjner jeg bare et par hundreder tusinder om dagen«, siger han Foto: Silla Bakalus
Vis mere

»Der er mange gode ting ved Danmark, men vi har det med at blive lidt snæversynede og have den holdning, at alt, hvad der sker i Danmark, bare er perfekt,« siger Lars Seier. Han forklarer, at det var en af grundene til, at familien flyttede til Schweiz. Så hans fem døtre kunne gå på en international skole og få et andet perspektiv end blot det danske.

Man når dog ikke at snakke med Lars Seier i mange minutter i det store grå samtalekøkken med den store krystallysekrone, der forbinder slottets to fløje, før samtalen drejer sig om meget andet.

Lars Seier Christensen er 56 år, og egentlig skulle han drosle lidt ned, efter han sidste år solgte livsværket Saxo Bank. Men sådan er det ikke gået.

Ud over dyre biler, pasning af slottet, en evig rejsen frem og tilbage mellem Danmark, Schweiz og London, hvor en af hans døtre bor, så bruger rigmanden tid på sin hobby med valutahandel og et vinprojekt med egne vine. Dertil kommer, at han ejer to danske gourmetrestauranter og for få måneder siden erhvervede sig den legendariske Café Dan Turell. Og så købte han også lige knap en fjerdedel af fodboldklubben FC København sidste år.

Lars Seier Christensen ledte i et år, før han fandt hunden Duncan, der har samme aftegn som den bassethund, han havde som barn.
Lars Seier Christensen ledte i et år, før han fandt hunden Duncan, der har samme aftegn som den bassethund, han havde som barn. Foto: Silla Bakalus
Vis mere

»Jeg synes faktisk aldrig, jeg har arbejdet flere timer, end jeg gør lige nu. Det var meningen at få lidt mere tid, men jeg er ikke så god til at holde fri,« siger han, mens det ene ben sitrer hektisk under bordet.

Indimellem kigger han hele tiden på et ur, han har på sit højre håndled. Det er det, han tjekker valutakurser på, forklarer han.

Med en formue på 2,7 milliarder var han i 2019 Danmarks 44.-rigeste mand ifølge Berlingske – noget, der bestemt ikke stod skrevet i kortene, da han kom til verden i 1963.

Han voksede op i et parcelhus i landsbyen Løgstrup uden for Viborg, hvor hans far var gymnasielærer på Viborg Katedralskole. Familien bestod desuden af moderen Berit samt lillebroren Peter, som i dag er folketingsmedlem for Nye Borgerlige.

Faderen luftede gerne sine stærkt liberale holdninger. Og det var her, at Lars Seier fik grundlagt sit liberale livssyn.

»Jeg fandt på et tidligt tidspunkt ud af, at jeg ikke ville arbejde for andre mennesker, men at jeg hellere vil lave mit eget, og at jeg gerne ville have den frihed, der lå i det. Og jeg har altid haft ambitioner og drømme om, at det ville gå fornuftigt godt,« siger han og fortsætter:

»På grund af Saxo Banks store succes er det så måske gået endnu bedre, end man havde turdet håbe på, men jeg har aldrig forventet, at det ikke skulle gå sådan nogenlunde i tilværelsen.«

Som barn var det dog ikke milliarder, han drømte om. Hans far havde smittet ham med interessen for arkæologi.

»Jeg er ikke så meget til alle de der ting, som mange andre velhavende mennesker gør«, lyder det fra Lars Seier. Haven ved hans slot er så stor, at han ofte tager golfvognen rundt. Modsat mange andre velhavende mennesker, er han dog hverken jagt- eller hesteinteresseret:
»Jeg er ikke så meget til alle de der ting, som mange andre velhavende mennesker gør«, lyder det fra Lars Seier. Haven ved hans slot er så stor, at han ofte tager golfvognen rundt. Modsat mange andre velhavende mennesker, er han dog hverken jagt- eller hesteinteresseret: Foto: Silla Bakalus
Vis mere

»Det var i mange år min drøm, for jeg interesserede mig i mange år for det gamle Rom og oldtiden.«

Han nåede blandt andet at dyrke sin interesse på flere rejser med faderen til Rom, indtil han som 15-årig mistede sin far, der døde af lymfekræft.

Derefter flyttede han over til sin mor og bror i københavnerforstaden Gladsaxe. Her tog han en sproglig studentereksamen fra Zahles Gymnasium – den højeste uddannelse, han nåede at færdiggøre.

Ifølge den karismatiske rigmand er det nemlig ikke et must at have en universitetsuddannelse for at klare sig godt. Det har han selv bevist.

Flot ser det ud - det lille slot i Schwarzenbach, som Lars Seier Christensen og hans familie har ejet i ti år.
Flot ser det ud - det lille slot i Schwarzenbach, som Lars Seier Christensen og hans familie har ejet i ti år. Foto: Silla Bakalus
Vis mere

Vejen til succes fandt han i London. Med 25.000 kroner på lommen og en studentereksamen i baghånden tog han til den britiske metropol for at prøve lykken.

Her kastede han sig ud i finansverdenen og endte som børsmægler, og bortset fra det første år, der var »lidt hårdt«, begyndte pengene hurtigt at rulle ind.

»Det var også det, der gjorde, at vi havde råd til at spare lidt op, så vi kunne investere i det, der blev til Saxo Bank,« fortæller Lars Seier Christensen.

I London fandt han også kærligheden i britisk-nigerianske Yvonne. Hun havde på det tidspunkt datteren Zahra, som Lars Seier Christensen i dag betragter som sin egen. Siden kom fire andre døtre til i 1993, i 1995 i 1997 og senest i 2001.

Lars Seiers kone, Yvonne Seier Christensen, under et inteview med Berlingske i 2019.
Lars Seiers kone, Yvonne Seier Christensen, under et inteview med Berlingske i 2019. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

På væggen i køkkenet hænger et billede. Lars Seier, hans kone og de fem døtre er fotograferet, mens de vælter sig i lækkert mad. Billedet er taget af kunstfotografen Gérard Rancinan og var en fødselsdagsgave til hans kone.

Opsætningen var delvis Lars Seiers egen ide, men det endte også med en lidt kritisk kommentar fra kunstneren til overforbrug. Det har milliardæren dog ikke noget imod. Han griner lidt af det.

I slottets vinkælder kan man få syn for sagen. Kælderen er fyldt med så meget vin, at selv det lille kapel, hvor de lokale ellers kan komme forbi og blive gift, er proppet.

Lars Seier gætter på, at der nok er mellem 8.000 og 9.000 flasker i alt. Blandt de mange kasser er der en kasse Petrus. En enkelt flaske af den eksklusive vin koster omkring 20.000 kroner.

Lars Seier er vild med vin. Det vidner størrelsen af hans vinkælder om. »De allerbedste vine holder lige så længe, som jeg holder, og formentlig længere, men nogle af de billigere skal man huske at drikke en gang imellem,« lyder det fra rigmanden.
Lars Seier er vild med vin. Det vidner størrelsen af hans vinkælder om. »De allerbedste vine holder lige så længe, som jeg holder, og formentlig længere, men nogle af de billigere skal man huske at drikke en gang imellem,« lyder det fra rigmanden. Foto: Silla Bakalus
Vis mere

»Det er rart at have noget at vælge imellem,« siger Lars Seier, der anslår, at han har vin for et tocifret millionbeløb.

Han fortæller med glæde om prisen på vinen, fremviser en kasse vine med sit eget navn 'Seier Wine' og bliver stolt, når han fortæller om sin kone Yvonnes eget champagnemærke.

Han har selv tjent sin formue, så han mener ikke, han skal stå til regnskab for nogen.

»Alt, hvad jeg nogensinde har lavet, har jeg enten ejet selv eller ejet en stor del af. Jeg har aldrig skullet forklare mig for 100.000 aktionærer på fondsbørsen. Jeg er glad for, at jeg har den frihed til at leve nøjagtigt, som det passer mig,« siger han og tilføjer:

»Der er sandsynligvis en stor gruppe mennesker, der synes, at det er fint, det, jeg laver, og så er der formentlig en lige så stor gruppe mennesker, som synes, jeg er en klaphat og skulle flytte til udlandet. Det har jeg så gjort, men det har ikke hjulpet på deres reaktion. Nu må jeg bare ikke sige noget længere, fordi jeg bor i udlandet,« tilføjer han.

Det fører os hen til en af forskellene mellem Danmark og Schweiz. I Schweiz findes der ikke en jantelov, og rige og kendte mennesker får lov at være mere i fred.

I Danmark kan Lars Seier nogle gange godt føle sig overbegloet, når han går på gaden:

»Hernede er der ikke en kæft, der ved, hvem jeg er. Og det interesserer slet ikke folk. Tina Turner (som bor tæt på Lars Seier Christensen, red.) kan spadsere lige op og ned ad gaden, uden at der er nogen, der vender sig om efter hende. De er så vant til, at der er så mange kendte,« siger han og tilføjer:

Lars Seier har en kæmpe vinkælder. Da FCK i 2019 spillede en kamp i nærheden, inviterede han FCK's sponsorer på frokost. »De var ikke til at drive ud af denne her vinkælder,« griner Lars Seier.
Lars Seier har en kæmpe vinkælder. Da FCK i 2019 spillede en kamp i nærheden, inviterede han FCK's sponsorer på frokost. »De var ikke til at drive ud af denne her vinkælder,« griner Lars Seier. Foto: Silla Bakalus
Vis mere

»Det er lidt et frirum for mig, når jeg er hernede. Jeg vil gerne lave noget, som jeg måske ikke har så meget tid til til hverdag. Så derfor er jeg ikke specielt ivrig efter at være venner med en masse mennesker hernede,« siger han.

Han drømmer om at få tid til at læse bøger og genoptage interessen for latin og arkæologi.

»Jeg kan ikke lide at kede mig, så bliver jeg lidt rastløs. Og jeg kan ikke lide at lave det samme i for lang tid ad gangen. Det er måske en reaktion på, at jeg har brugt 26 år af mit liv på Saxo Bank. Det var da en fantastisk spændende oplevelse, men det var også mange år at bruge på det samme projekt.«

Tilbage i arbejdsværelset er det blevet tid til at sælge de euro, 'vi' købte, så »vi ikke taber for meget«. Lars Seier sælger og fortæller – til min store lettelse – at han tjente 50 dollar på de få minutter, hvor jeg var med til mit livs største og nok eneste valutahandel i millionklassen nogensinde.