Ekstra Bladet har mandag eftermiddag præsenteret to nye chefredaktører.

Det sker, efter Karen Bro 12. august sagde sin stilling op efter otte år på dagbladets chefgang for at bygge en ny medieplatform til modne kvinder op.

Valget er faldet på 33-årige Kristoffer Eriksen og 36-årige Pernille Holbøll.

Eriksen er kendt som tv-vært på programmer som 'Absurdistan og Hyklerriget' og 'Detektor'. Senest har han været nyhedschef på radiokanalen Radio24syv, der sendte for sidste gang 31. oktober. Pernille Holbøll er hentet i Ekstra Bladets egne rækker og forfremmes fra sin tidligere stilling som digital chef for avisen.

Pernille Holbøll bekræfter sin ansættelse på Twitter, hvor hun linker til Ekstra Bladets egen artikel om de to nye bosser.

Her råder satiredronningen Kirsten Birgit Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, mod at ansætte hendes tidligere kollega på Radio24syv med henvisning til, at han kører sine ansatte psykisk ned og er lidt for glad for luderannoncer.

Til sidst siger Kirsten Birgit, at hvis han absolut skal ansætte ham, skal han finde en stærk kvinde til at stå ved hans side. Se videoen her.

Kristoffer Eriksen bliver chefredaktør for Ekstra Bladets gravergruppe, der tæller omkring 20 journalister. Det oplyser Ekstra Bladets ejer, JP/Politikens Hus, i en pressemeddelelse.

Kristoffer Eriksen (t.v.), Ditte Okman og Michael Bertelsen i forbindelse med at medarbejderne på radioen får besked om, at radiokanalen ikke kan fortsætte som DAB-kanal, på Radio24syv i København, tirsdag den 22. oktober 2019.Loud vinder udbud om DAB-radiokanal og begynder efter planen at sende fra 1. april 2020. Det betyder samtidig, at Radio24syv sender for sidste gang 31. oktober. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Kristoffer Eriksen (t.v.), Ditte Okman og Michael Bertelsen i forbindelse med at medarbejderne på radioen får besked om, at radiokanalen ikke kan fortsætte som DAB-kanal, på Radio24syv i København, tirsdag den 22. oktober 2019.Loud vinder udbud om DAB-radiokanal og begynder efter planen at sende fra 1. april 2020. Det betyder samtidig, at Radio24syv sender for sidste gang 31. oktober. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Pernille Hollbøll bliver chefredaktør for avisens netudgave, eb.dk. De to får reference til Poul Madsen, som bliver siddende som ansvarshavende chefredaktør.

'Med de to nye chefredaktører går fornyelse og tradition op i en højere enhed. Begge er ærgerrige, nysgerrige og med den helt rigtige Ekstra Bladske tilgang til journalistik,' siger Poul Madsen i en pressemeddelelse.

'Både Pernille og Kristoffer forstår, hvor vigtigt det er at turde, hvor andre tier, fordi alt for mange journalistiske medier lader sig spise af med halve forklaringer og hele løgne fra dem, der bærer de gyldne kæder,' siger han i pressemeddelelsen.

De to nye chefredaktører starter i deres nye job 1. januar.

Pernille Holbøll er ny chefredaktør for Ekstra Bladet online. (Privatfoto)
Pernille Holbøll er ny chefredaktør for Ekstra Bladet online. (Privatfoto)
Vis mere