»Så går jeg bare lidt og venter på at få et barn, faktisk.«

Ordene kommer fra komiker og skuespiller Anders Grau i programmet 'Overskud' på Radio 4, hvor en række kendte danskere inviteres i studiet for at tale om deres forhold til økonomi og investeringer.

Komikeren, der tidligere har dannet par med komiker-kollegaen Linda P, glæder sig da også til at blive udstyret med sin nye titel som far.

»Det er rigtig spændende. Det er det godt nok. Det glæder jeg mig rigtig meget til, og jeg håber, at jeg kan finde ud af det hele.«

Da programmets præmis er økonomi, er det ganske naturligt for programmets vært, Sofie Østergaard, at spørge Anders Grau, om han har gjort sig overvejelser om, hvordan det vil påvirke ham rent økonomisk at få et barn.

Dette er dog ikke noget, der fylder det store hos komikeren.

»Selvfølgelig sørger vi for ikke at bruge hele opsparingen på tant og fjas lige nu, og vi sørger for, at der er til en barnevogn, men ellers må man krydse fingre for, at tingene løber rundt,« svarer han.

40-årige Anders Grau fortæller, at han i dag går op i økonomi – til dels, fordi han engang har haft det præcis modsat.

»Nu skal jeg ikke gøre det værre, end det er, men da jeg blev 18, kunne jeg begynde at tage en masse lån og få en kassekredit, og det gjorde jeg. I min vennekreds var det helt almindeligt.«

Da han som 21-årig fik sin børneopsparing udbetalt, kunne han betale det, han selv beskriver som 'dumme forbrugslån', og det var det, der fik ham til at tænke, at det skulle være slut med dumme lån.

Anders Grau blev for alvor kendt, da han henover sommeren optrådte i rollen som den lettere akavede vejrvært Anders Jørgensen på DR2.

Her kunne seerne høre bemærkninger som 'jeg har ikke villet sige det, men jeg lider af lyskesvamp, som det er hammersvært at holde tør, når det er så varmt', eller 'kattepoter i trussekanten, gevir i nakken og tandtrådsbikini', mens de fik serveret vejret.

Åbenlys satire for de fleste, men ikke alle. Anders Grau har således fortalt til Euroman, hvordan en enkelt, bekymret seer skrev en mail om, hvordan lyskesvampen kunne kommes til liv.

'Overskud' kan høres på Radio 4 om tirsdagen fra klokken 13 til 14 eller som podcast.