Nikita Klæstrup iværksætter et nyt initiativ, der skal sætte fokus på unges selvværd og kropsbillede.

Den smukke og barmfagre Nikita Klæstrup fik for alvor slået sit navn fast, da hun i 2015 troppede op til en gallafest i forbindelse med Konservativ Ungdoms 110-års jubilæum i en særdeles nedringet kjole.

Hun har siden tilføjet ‘Paradise Hotel’ og ‘Divaer i junglen’ på sit reality-cv, og intet mindre end 198.000 følger med i babens oplsag om flotte outfits, lækre lokker og kosmetiske indgreb på Instagram.

Indgrebene, som blandt andet omfatter botox i bryn og fillers i næse og læber, har Nikita heller ikke lagt skjul på.

Men nu har hun besluttet sig for at gøre sine forskønnelser endnu tydeligere overfor sine unge følgere på Instagram, fortæller hun i et nyt opslag.

'Jeg har været – og er stadig – i tvivl om hvorvidt det at dele, når jeg får lavet kæbelinje med fillers eller brynløft med botox, er det rigtige at gøre. Men jeg har altid syntes, det var bedre end alternativet – at tie det ihjel og lade som om #iwokeuplikethis. Derfor har jeg truffet et valg. Fremover når jeg fortæller om og viser kosmetiske behandlinger frem på min Instagram, vil jeg linke til Girltalk,' erklærer Nikita.

Vil sætte fokus på kropsbillede og selvværd

Girltalk er et rådgivningstilbud til unge kvinder mellem 12-24 år, der har brug for nogen at tale med om de ting, der gør lidt ondt i hverdagen. Selvom Nikita ikke officielt har indgået et samarbejde med Girltalk

Det kan for eksempel være selvværd og kropsbillede, og det er områder, som Nikita mener er vigtige at sætte fokus på.

»Jeg har selv været meget ærlig omkring min brug af fillers, og der er ingen tvivl om, at jeg er ekstremt glad for, hvad jeg har fået lavet. Men jeg frygter også at jeg er med til at skabe en usund konsensus om, hvordan man “skal” se ud. Derfor vil jeg gerne gøre mine meget unge følgere opmærksom på, at der er et sted de kan gå hen hvis de føler sig forkerte hvor de kan tale om alle de her ting,« uddyber hun overfor Realityportalen.

Dobbeltmoralsk?

I sit opslag på Instagram medgiver Nikita, at det kan virke dobbeltmoralsk at være bekymret for det store fokus på plastikkirurgi, når hun selv er åben omkring sine erfaringer med botox og fillers.

Hun forklarer det med, at hun føler, at plastikkirurgi er mere invasivt, men hun vil samtidig ikke kritisere dem, der lægger sig under kniven.

Indgreb kan nemlig være med til at gøre folk gladere for deres selvbillede, forklarer Nikita, der dog understreger, at selvværd skal komme indefra.

'Jeg synes, at det er fantastisk, at man kan få “rettet” de ting man er utilfreds med. Jeg var selv meget ked af mine læber og følte, at de på en måde “forstyrrede”, når jeg kiggede på mit spejlbillede. Efter jeg har fået dem lavet føler jeg, at jeg har fået et langt mere harmonisk ansigt. Desværre tror jeg, at vi har en tendens til at zoome ind på og fokusere på de fejl, vi selv synes, vi ser fremfor at se på vores ansigt og vores kroppe som en helhed.'

'Mens kosmetiske behandlinger kan hjælpe en med at være mere tilfreds med sit spejlbillede, så tror jeg desværre ikke at det hjælper, hvis man i virkeligheden bare er bundulykkelig. Derudover føler jeg et kæmpe ansvar overfor mine følgere. Mens størstedelen af mine følgere er i en alder, hvor jeg håber de har fundet ro i sig selv, så kan jeg ikke komme udenom, at jeg har følgere som er teenagere. Og med teenagealderen følger der oftest enormt mange usikkerheder,' afslutter Nikita.

Se Nikitas opslag på Instagram herunder:

Artiklen blev bragt i samarbejde med Realityportalen.dk