For få dage siden kom det frem, at den 65-årige skuespillerinde Kirsten Lehfeldt har måtte trække sig fra turnéen med Landsteatrets forestilling 'Inden jeg fylder 67' på grund af sygdom. Hun fortæller til BT, at hun tog konsekvensen, da symptomer på stress meldte sig.

Turnéen med 'Inden jeg fylder 67' slutter den 28. marts, men Lehfeldt valgte at trække sig fra forestillingen halvvejs i forløbet på grund af sygdom.

»Normalt meddeler vi ikke skift af skuespillere, men i tilfældet her, hvor forestillingen er markedsført med Kirsten Lehfeldt som central figur, har vi fundet det rigtigt at forhåndsorientere,« lød det fra Landsteatret til Aarhus Stitstidende.

Og nu tager Kirsten Lehfeldt bladet fra munden over for BT.

'Jeg har det godt. Jeg fejler intet fysisk. Jeg har ikke sceneskræk og har gudskelov heller ikke haft det. Jeg kampsveder ikke, så bare rolig. Jeg har stresssymptomer, som jeg lytter til og har taget konsekvensen af. Pia Rosenbaum har overtaget min rolle og spiller turnéen til ende. Jeg har nu fået den ro og hvile, som mit hovede og min krop har behov for ligenu,' lyder meldingen fra den garvede skuespillerinde.

At Kirsten Lehfeldt nævner, at hun hverken lider af  'sceneskræk' eller 'kampsveder' skyldes Landsteatrets teaterchef Erling Mølgårds kommentarer til BT om sagen.

»En skuespillers værktøj er det, der kommer ud af munden. Og alle, der har prøvet at have seriøs stress, ved godt, hvordan en krop så reagerer,« sagde han i forbindelse med, at nyheden kom frem.

Han forklarer, at stressen allerede meldte sig til premieren af forestillingen, som Kirsten Lehfeldt havde hovedrollen i, i slutningen af januar.

»Hun fik blackout efter et kvarter og måtte forlade scenen,« fortalte Erling Mølgaard.

Premiereforestillingen blev aldrig gennemført på grund af netop det.

»Men den angst, jeg tror, der sad i hende fra oplevelsen fra premieren, det er det, man i skuespillersprog kalder sceneskræk. Den har siddet så dybt i hende, at hun har været bange for at gå ud på scenen, men hun har gjort det alligevel. Hun har kampsvedt, før hun skulle ind på scenen,« sagde Erling Mølgaard.

Kirsten Lehfeldt er især kendt for sit samarbejde med skuespillerinden Søs Egelind og sin Robert-belønnede hovedrollepræstation i filmen 'Flamberede hjerter'