I videoen herover ses billeder fra Kim Larsens lange karriere, som vi bragte første gang i forbindelse med hans 70 års fødselsdag for to år siden.

Det kom som noget af et chok, da Kim Larsen og Kjukken onsdag morgen meldte ud, at bandet må aflyse 24 koncerter i januar, februar og marts, fordi den folkekære frontfigur og sanger Kim Larsen har fået konstateret prostatakræft. Nu taler Kim Larsens søn Hjalmer Larsen ud om farens sygdom.

Det gør Hjalmer Larsen, der er gået i sin far fodspor og er musiker, på Instagram.

'Min far er den sejeste mand, jeg kender, og selvom det er en lortesygdom, kommer det stille og roligt til at gå den rigtige vej. Vi ser positivt på det, og han vender helt sikkert stærkt tilbage,' skriver Hjalmer Larsen på det sociale medie, hvor han takker alle for de 'søde hilsner og tanker'.

'Det betyder alt,' skriver Hjalmer Larsen.

Han har lovet sin far, at prostatakræftdiagnosen ikke skal sætte en stopper for hans egne ambitioner.

'Typisk for ham og hans egen utrolige arbejdsdisciplin har jeg lovet ham, ikke at skrue ned for blusset, men passe mine ting og netop ikke sidde og 'hælde vand ud af ørerne', som han siger,' fortsætter Hjalmer Larsen.

Han og Kim Larsen modtager netop nu sand bølge af sympati og støtte fra Hjalmer Larsens mange følgere i kommentarfeltet under opdateringen på Instagram, hvor den på under en time høstede de første 1.500 likes.

Hjalmer Larsen beder alle om forståelse for, at han ikke ønsker at udtale sig yderligere om farens pludselige sygdom.

72-årige Kim Larsen blev den 20. december pludselig indlagt på Odense hospital. Men dat var først den 3. januar, at den legendariske og folkekære sangers manager og guitarist i Kjukken Jørn Jeppesen afslørede på bandets Facebookside, at Kim Larsen har fået konstateret prostatakræft. Kim Larsen og Kjukkens vinterkoncerter er derfor blevet aflyst, og Kim Larsen er nu i gang med en behandling.

»Ja, det er noget lort,« lød det fra Jørn Jeppesen, da BT fangede ham over telefonen.

»Selvfølgelig er det en alvorlig diagnose, Kim har fået, men ser man på alle statistikker, så ser det godt ud. Så på den måde er det ikke livstruende. Vi er overbeviste om, at han får sit liv igen, og at han kommer ud at spille til sommer. De (Lægerne, red.) skal nok få kontrolleret sygdommen. Vi er i denne svære stund ved godt mod. Han skal nok komme sig,« fortsatte Jørn Jeppesen.

Kim Larsen er kommet hjem fra hospitalet, men på grund af behandlingen af sygdommen er han ikke klar til at optræde lige foreløbig.

Det er Hjalmer Larsen, som er hele Danmarks nationalskjalds næstyngste søn, derimod. Han har fået foden indenfor hos producerduoen Pitchshifters, der udover at lave musik for hjemlige stjerner som Medina og Outlandish, også har internationale navne som Pharrell, Chris Brown og Kanye West på cv’et.

Men han ved godt, at han hverken skal eller kan måle sig med sin far.

»Jeg kommer jo aldrig til at kunne overgå min far. Jeg er så skide stolt over alt det, han har opnået, men det er ikke noget, jeg tænker så meget over. Tiden er jo også en anden, og når jeg skriver en sang, er det jo bare mig. Så håber jeg bare, folk kan lide det,« siger Hjalmer Larsen i et stort interview med BT, som du kan læse HER.

Her kan du se hele Hjalmer Larsens opdatering om faren Kim Larsens kræftsygdom.