Han bildte vennerne ind, at han var 'jordens største tyr', men i virkeligheden havde Kim Larsen det i sine unge år svært med kvinder.

I den nye bog 'Kim Larsen – Mine unge år', der udkommer her et par måneder efter musiklegendens død, afslører den gamle hankat, at han langtfra var nogen Don Juan.

'Helt frem til, at jeg var 18 år og i gymnasiet fik min første rigtige kæreste, der også skulle blive min første kone, var jeg total jomfru. Man kan roligt sige, jeg kom sent i gang,' fortæller han.

Kim Larsen var genert, han turde ikke snakke med pigerne, og det irriterede ham, at han blandt andet ikke kunne danse jitterbug, som i 60'erne var en af måderne for drengene at komme helt tæt på pigerne.

Forsiden til 'Kim Larsen - Mine unge år' der er ude nu.
Forsiden til 'Kim Larsen - Mine unge år' der er ude nu. Foto: Pressefoto
Vis mere

Han fortæller i bogen, hvordan han allerede som 15-årig forsøgte at score sin kommende anden hustru, Hanne Quist, som gik i hans parallelklasse, men ud over lidt kysseri kastede han i første omgang sin kærlighed på en anden særlig pige.

I 1963, da den unge Kim Larsen var nået til 3.g i gymnasiet på Nørrebro i København, blev han kæreste med klassekammeraten Mariann Herløv, som han senere giftede sig med.

Efter tre-fire måneder sammen havde de endnu ikke haft sex, og da han endelig fik samlet sig mod til det, var det, som han skriver, 'så mislykket' og 'ret så usselt', at der gik en del måneder, før de prøvede igen.

De nåede til sommerferien, og efter en studenterfest, hvor Kim Larsen fulgte Marianne hjem, lykkedes det langt om længe.

Privat ungdomsbillede af Kim Larsen fra bogen 'Mine unge år'.
Privat ungdomsbillede af Kim Larsen fra bogen 'Mine unge år'. Foto: Pressefoto
Vis mere

'Jeg blev som en tornado, røg direkte på hende, og lige pludselig var det altså et rigtig rigtig dejligt knald. Undskyld, Mariann, at jeg fortæller det, men det var et stort skønt og uforglemmeligt øjeblik i mit liv. Det var første gang, og jeg nød det, og jeg kunne se storheden i det.'

Kim Larsen fortæller i bogen, at selvom det begyndte med en stormende forelskelse, døde ilden snart imellem dem.

De flyttede i 1965 sammen på Christianshavn i det nye slumstormer-miljø. De blev gift i 1968 på Københavns Rådhus og fik samme år sønnen Pelle.

Kim Larsen arbejdede som lærer, men det kreative musikermiljø på Christianshavn trak mere i ham, og i foråret 1970, da han var med Gasolin-drengene på besøg i Thy-lejren, gik hans første ægteskab i stykker.

Forfatter Jens Andersen og Kim Larsen da bogen blev til i foråret 2018.
Forfatter Jens Andersen og Kim Larsen da bogen blev til i foråret 2018. Foto: Pressefoto
Vis mere

Efter koncerten mødte han en sangerinde fra et andet band, som han endte med at danse tæt med. De røg sig skæve, drak sig fulde og endte så i seng sammen.

'Det var første gang, jeg var Mariann utro, og sangerinden var den anden kvinde i hele mit liv, jeg var i seng med,' fortæller Kim Larsen og tilføjer, at hans sidespring havde en ærgerlig sidegevinst i form af gonoré.

Dagen efter besøgte Mariann Kim Larsen i Thy-lejren, og da de havde sex sammen, måtte Kim Larsen afsløre sin utroskab, da han formentlig havde smittet hende. Det begyndte at klø, og så var det forhold slut.

Kim Larsen er i eftertiden blevet beskrevet som en dårlig far, der skred fra sin første kone og søn.

I bogen opblødes det billede med en Kim Larsen, der i dag er trist over at måtte gøre sin førstefødte til skilsmissebarn.

De forsøgte at klinke skårene, men i februar 1971 flyttede Kim Larsen endelig ud og blev så to år senere gift med skoleforelskelsen Hanne Quist.