Sangerinden Kaya Brüel mistede sin mor samme dag, hun rejste fra hende for at optræde i en forestilling i Barcelona.

Moren – sangerinde og skuespiller Sanne Brüel – havde været igennem et længere kræftforløb, og Kaya Brüel frygtede, at hun aldrig ville turde stille sig på en scene igen, hvis ikke hun rejste ned og lavede forestillingen, selvom moren var døden nær.

Det fortæller hun til Politiken.

»Jeg vælger at rejse, for i tiden, hvor man ved, at folk skal dø, handler alt meget om deres behov, hvilket er forståeligt, men faktum er, at de jo sjældent selv er til stede. Det er min mor ikke, og hun har en tvillingesøster og en kæreste, som er omkring hende. Jeg mærker, at for at komme videre og starte den helende proces, må jeg rejse ud i verden. For at trække vejret og vide, at livet går videre,« siger sangerinden til mediet.

Tvillingerne Rebecca Brüel (tv.) og Sanne Brüel stiftede Jomfru Ane Band sammen og var utroligt tæt knyttede hele deres liv.
Tvillingerne Rebecca Brüel (tv.) og Sanne Brüel stiftede Jomfru Ane Band sammen og var utroligt tæt knyttede hele deres liv. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Kaya Brüel har før åbnet op om, at det ikke var det tætteste forhold, hun havde til sin mor, der ifølge hende ofte var travlt beskæftiget med sit eget liv og sine kreative projekter.

De to fandt dog et fællesskab i musikken, som ifølge Kaya Brüel og hendes afdøde mor betød, at Sanne Brüel kunne leve videre gennem sin datters sang.

Sanne Brüel gik bort 17. juni 2011. Hun blev 59 år og gik bort efter hendes kræft i endetarmen vendte tilbage. Hun var ellers blevet raskmeldt fra sygdommen i 2007.

I sin levetid gjorde hun sig som sanger og skuespiller.

Musikalsk blev hun mest kendt for at være en af de helt store drivkræfter i rockbandet 'Jomfru Ane Band' fra 1980erne, som hun startede sammen med sin tvillingesøster Rebecca Brüel.

Fra skuespillets verden er Sanne Brüel bedst kendt fra DRs julekalender Jullerup Færgeby, hvor hun spillede karakteren Kaja.