Cengiz Mads Salvarli, kendt fra 'Familien på Bryggen', har nu fået sine 80.000 kroner tilbage efter længere tids kamp med Mai Manniche og JEWLSCPH.

I et opslag på Instagram skriver Cengiz Salvarli, der for nylig blev gift med 'Geggo', at sagen om ringen nu har nået sin ende:

'Jeg har endelig efter to år med kamp mod Mai Manniche og Jewlscph fået afsluttet den sag om en ring, jeg købte hos dem! Jeg vandt sagen i Forbrugerstyrelsen for et godt stykke tid siden, det gjorde dog ikke, at de ville betale mig mine penge tilbage.'

Sagen om ringen har ikke været køn, og beskyldninger om svindel og løgne er fløjet som afføring i et abebur mellem de implicerede parter.

'Jeg vil for en god ordens skyld anbefale alle, der har købt smykker hos dem, om at få dem tjekket hos en guldsmed, for det er ikke første gang, hun har tabt en sag om at have snydt sine kunder!' skriver Cengiz Salvarli i sit opslag.

'Når Cengiz Mads Salvarli atter kommer med så injurierende udtalelser, handler han åbenlyst i ond tro og lyver. Igen.' skriver Mai Manniche på sin blog og henvender sig til 'Banden fra Bryggen', som hun kalder dem, i en 'story' på Instagram:

»At der desværre er nogle meget, meget små mennesker ude i verden, der prøver at få erhvervsdrivende ned med nakken, det kan jeg desværre ikke ændre på.«

Sagen drejede sig om en forlovelsesring til den angivelige værdi af 200.000 kroner efter vurdering af 35-årige Mai Manniche, som kendissen fra 'Bryggen' havde købt ringen af.

Mai Manniche startede i 2005 sit eget smukkebrand JEWLSCPH.
Mai Manniche startede i 2005 sit eget smukkebrand JEWLSCPH. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

Men efter en henvendelse fra en utilfreds kunde valgte Cengiz Salvarli at få ringen vurderet hos tre forskellige eksperter.

Her lød vurderingen af ringen lidt anderledes, end den Mai Manniche havde givet, da Cengiz Salvarli købte ringen for 80.000 kroner. De vurderede ringen til en værdi mellem 22.500 og 30.000 kroner.

Derfor besluttede han at returnere ringen, men Mai Manniche mente ikke, at der var belæg for at lade handlen gå tilbage, og Cengiz Salvarli valgte at klage til Forbrugerklagenævnet.

Nævnet afgjorde klagen til realityparrets fordel, og Mai Manniche og JEWLSCPH blev pålagt at tage ringen retur og betale pengene tilbage, inden der var gået 30 dage.

Det skete ikke.

I stedet valgte Mai Manniche at prøve at få genoptaget sagen, men det blev afvist af Forbrugerklagenævnets formand i februar 2019. Hun fastholdt dog stadig, at hun ikke ville lade handlen gå retur.

Nu har Manniche og JEWLSCPH så alligevel valgt at indgå forlig og tage ringen retur, skriver hun på sin hjemmeside.

B.T. har været i kontakt med Mai Manniche og spurgt, hvorfor hun har valgt at betale pengene tilbage, og hvorfor først nu, men hun har ikke ønsket at svare på spørgsmålene og henviser i stedet til sin hjemmeside.

Opdatering: Mai Manniche har efter artiklens publicering valgt at komme med følgende udtalelse:

»Vi har aldrig snydt nogen og i den konkrete sag har vi også Forbrugerklagenævnets ord for, at vi netop IKKE har snydt. Diamanten var større end oplyst grundet forsigtighedsprincippet og kvaliteten af den præcist som oplyst ved købet.«