'Uagtet vores fortid – det gode og det dårlige – og uagtet, at vi ikke har været sammen meget længe … Det, der sker med hende, er bare ikke i orden.'

Således lyder ordene fra Justin Timberlake, der nøjagtig som alle andre med interesse for Britney Spears fulgte med, da hun torsdag nat dansk tid talte i retten.

Under en høring i sagen om det værgemål, hun er underlagt, anklagede hun sin far og resten af formynderskabet for at holde hende som slave.

Hun berettede, hvordan hun gennem 13 år er blevet »traumatiseret« og »deprimeret«. Forhindret i at få flere børn. Forhindret i at se dem, hun har. Forhindret i at gifte sig. I at leve frit.

Adskillige Britney-støtter var mødt op foran retsbygningen i Los Angeles.
Adskillige Britney-støtter var mødt op foran retsbygningen i Los Angeles. Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

Hendes ord har trukket overskrifter verden over. Vakt opsigt på samtlige sociale medier og chokeret mange, fordi det er første gang, hun for alvor sætter ord på sin situation.

Og også ekskæresten Justin Timberlake er altså blevet berørt af sangerindens beretning.

'Ingen kvinde skal nogensinde begrænses i at træffe beslutninger om sin egen krop.'

'Ingen skal NOGENSINDE blive holdt tilbage mod deres vilje. Eller være nødt til at bede om tilladelse til at tilgå det, de har arbejdet så hårdt for,' skriver han således på Twitter.

Parret fotograferet i 2002.
Parret fotograferet i 2002. Foto: LUCY NICHOLSON
Vis mere

Justin Timberlake og Britney Spears dannede par fra 1999 til 2002 og var vel nok et af verdens mest populære kærestepar dengang.

Nøjagtig, som deres forhold trak uanede mængder opmærksomhed, gjorde deres brud det også.

Særligt, fordi Justin Timberlake i umiddelbar forlængelse heraf udgav sangen 'Cry Me a River', som, mange mente, var en stikpille til ekskæresten, der angiveligt skulle have været ham utro.

Netop dette blev omtalt i dokumentaren 'Framing Britney', der udkom tidligere i år. Justin Timberlakes opførsel var her genstand for stor kritik – og han undskyldte.

Skrev, at han holder af og respekterer Britney Spears. Noget, han gentager natten til torsdag på Twitter:

'Jess (Timberlakes hustru, red.) og jeg sender vores absolutte støtte til Britney. Vi håber, at domstolene og hendes familie træffer den rigtige beslutning og lader hende leve det liv, hun ønsker.'

Hvordan sagen ender, er for nuværende uvis. Nattens retsmøde blev afsluttet uden afgørelse.

Britney Spears blev dog oplyst, at hun skal indgive en formel anmodning til retten om at afslutte værgemålet, før der kan tages en beslutning.

Andre læser også