'Johnny Depp angreb Amber Heard, efter hun grinede ad tatovering', 'Johnny Depp indrømmer omfattende druk, men afviser mishandling af Amber Heard', 'Johnny Depp lod sig skille fra Amber Heard, efter hun sked i deres seng'.

Ovenstående er blot nogle af de overskrifter, der onsdag har præget de udenlandske medier.

Retssagen, hvori Johnny Depp har sagsøgt The Sun for at have bragt artikler med usande påstande om ham, havde anden retsdag onsdag. Og sikke en start.

For at bevise, at mediet altså bragte løgne, da det kaldte ham blandt andet hustrumishandler, er Johnny Depp i disse dage i færd med at udrulle sin version af det turbulente forhold med Amber Heard.

Johnny Depp ankom her til Royal Courts of Justice i London onsdag.
Johnny Depp ankom her til Royal Courts of Justice i London onsdag. Foto: NEIL HALL
Vis mere

Og det er ikke alle detaljer, der er lige kønne, beskriver Sky News.

Blandt andet berettede hans advokater onsdag i retten, at 'Pirates of the Caribbean'-skuespilleren vidste, at hans ægteskab med den i dag 34-årige skuespillerinde var ovre, da han fandt fæces i deres fælles seng.

Fundet skulle han have gjort efter en fødselsdagsfejring for Amber Heard 26. april 2016, men sidstnævnte havde ifølge Johnny Depp afvist, at hun eller hendes veninder skulle have haft noget med det at gøre.

Hun skød i stedet – i hvert fald hvis man spørger Johnny Depp – skylden på parrets to små hunde.

Det tidligere par poserer her på den røde løber i 2011 i forbindelse med den europæiske premiere på 'The Rum Diary. Det var under optagelserne til denne film, de mødte hinanden.
Det tidligere par poserer her på den røde løber i 2011 i forbindelse med den europæiske premiere på 'The Rum Diary. Det var under optagelserne til denne film, de mødte hinanden. Foto: MAX NASH
Vis mere

»Den 12. maj 2016 indrømmede Heard over for vores ejendomsadministrator, Kevin Murphy, at hun havde efterladt fæces i sengen som en ufarlig prank,« lød det fra Johnny Depps hold i retten.

»Den dag besluttede jeg, at jeg ville skilles fra Heard.«

Parret blev i januar 2017 skilt efter blot 15 måneders ægteskab, og siden har de mere eller mindre ligget i krig med hinanden.

Efter bruddet krævede Amber Heard et tilhold mod Johnny Depp og begrundede det med, at han gennem deres forhold havde udøvet fysisk vold mod hende.

Amber Heard forlader her retten efter anden dag i sagen.
Amber Heard forlader her retten efter anden dag i sagen. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Vis mere

I retten onsdag forklarede hendes hold da også, at Johnny Depp netop den aften med fæces-episoden havde været voldelig.

Han skulle – ifølge Amber Heards forklaring – være kommet hjem sent påvirket af både alkohol og stoffer og i den forbindelse have angrebet hende.

Ligesom alle andre anklager om voldelig adfærd nægter Johnny Depp pure, at det skulle være sandt. Men han erkendte i retten onsdag, at han, siden han var 11 år, har taget stoffer.

Over årene har han både gjort sig erfaring med marihuana, kokain, LSD, ecstasy, svampe og receptpligtige medikamenter.

Johnny Depp på hospitalet.
Johnny Depp på hospitalet.
Vis mere

»Det var den eneste måde, jeg kunne bedøve smerterne,« forklarede han med henvisning til, at han siden barndommen havde haft en ustabil tilværelse.

I hvert fald kan man vist roligt konkludere, at hans forhold til Amber Heard var ustabilt.

Begge beskylder de hinanden for at have været voldelige, og i retten fremlagde Johnny Depps advokat flere billeder, hvor man kunne se skuespillerens blodige finger.

Ifølge Johnny Depp stammede skaden fra, at Amber Head kastede en vodkaflaske efter ham. Ifølge Amber Heard kom Johnny Depp til skade, da han smadrede en telefon ind i en væg.

Johhny Depps skadede finger.
Johhny Depps skadede finger.
Vis mere

Sikkert er det dog, at Johnny Depp fik sin skade under et ophold i Australien, og netop dette ophold er genstand for yderligere beretninger om påstået vold.

»Amber påstår, at jeg holdt hende fanget i tre dage, hvor jeg skulle have udsat hende for tortur og andre overgreb. Disse syge påstande er ikke sande,« forklarede Johnny Depp i retten.

Det er dog ikke op til retten at vurdere, hvem i forholdet der var den voldelige part.

Retten skal som bekendt kun tage stilling til, om The Sun bragte usande påstande, da mediet beskrev, hvordan han skulle have mishandlet hustruen.

Parret er her fotograferet i 2015 - samme år, som de blev gift under en privat ceremoni.
Parret er her fotograferet i 2015 - samme år, som de blev gift under en privat ceremoni. Foto: GIUSEPPE CACACE
Vis mere

Mediehuset News Group Newspapers, der publicerer avisen, og dens chefredaktør, Dan Wootton, afviser blankt anklagerne.

»De sagsøgte vil bevise, at beskrivelsen af hr. Depp som hustrumishandler var helt nøjagtig og sandfærdig,« lød det således indledende fra parternes advokat, der fortsatte:

»Vi vil vise, at rækken af artikler var korrekte – nemlig, at sagsøgeren slog sin hustru Amber Heard, hvorved hun har lidt stor skade og i visse tilfælde frygtet for sit liv.«

Sagen vil blive rullet ud over de kommende tre uger, og foruden Johnny Depp skal blandt andre Amber Heard vidne.

Selv om sagen jo unægteligt omhandler hende, havde hun dog helst været det foruden. Forud for første retsdag lød det således fra hendes talsperson:

»Det er Johnny Depp, der har anlagt denne sag mod en britisk avis og dermed trukket Amber ind i det britiske retssystem for at aflægge vidnesbyrd om nogle af de mest pinefulde øjeblikke i hendes liv.«