»Det kan jeg love dig for, jeg er.«

Sådan lyder det fra en tydeligt imponeret og rørt Johannes Langkilde, da B.T. fanger ham over telefonen torsdag morgen og spørger ham, om han er en stolt far.

Dagen i dag er nemlig helt speciel for den garvede DR-vært.

Torsdag har animationsfilmen 'Uuups! Dyr over bord' nemlig premiere i de danske biografer.

En film, hvor nyhedsværtens 12-årige søn, Andreas Langkilde, lægger stemme til en af hovedrollerne.

»Jeg er altid meget stolt over mine børn, men det er klart, at sådan en bedrift er noget helt særligt,« siger Johannes Langkilde.

Sønnen lægger stemme til det lange snabeldyr i filmen, som også har store kendisnavne såsom Amalie Dollerup, Uffe Holm, Christian Fuhlendorff og Søs Egelind på rollelisten.

»De navne gør jo, at man lige bliver endnu mere stolt som far. Det er klart, at så synes man lige, at den 12-årige knægt har gjort det godt.«

Andreas Langkilde under indspilningerne til animationsfilmen.
Andreas Langkilde under indspilningerne til animationsfilmen. Foto: Johannes Langkilde
Vis mere

Ifølge Johannes Langkilde har sønnen lagt stemmer til film og tv i et års tid, men det er første gang, at han lægger stemme til en af hovedrollerne i en biograffilm.

»Han har altid været helt ekstremt grammatisk begavet, og han har et virkelig godt sprogøre,« siger Johannes Langkilde og fortæller, at det var disse ting, der blandt andet gjorde, at sønnen for et års tid siden kastede sig ud i dubbing, som det hedder, når man lægger stemmer til film.

»Derudover er han meget sjov og meget udadvendt, og han kan forstå det amerikanske sprog, fordi vi har boet i USA, og så tænkte vi bare, at det kunne være sjovt at bruge det til noget.«

Nyhedsværten fortæller endvidere, at sønnen lynhurtigt formåede at få sig en casting, og derefter er det gået stærk.

»Han startede med at få nogle bi- og småroller, men det er virkelig gået op for dem, hvor god han er, og hvor seriøst han tager det, så nu har han altså allerede en hovedrolle.«

På trods af den imponerende lynkarriere, så går sønnike bestemt ikke og praler, siger Johannes Langkilde, som selv skal ind og se filmen med resten af familien i weekenden.

»Han er meget beskeden og ikke typen, der stiller sig frem og siger: 'Se mig, se mig', så jeg måtte nærmest tvinge ham til at lade os fejre ham,« griner han.

'Uuups! Dyr over bord' har premiere 15. juli og handler om de to bedste venner Fini og Lea, som befinder sig om bord på Noahs Ark.

Ved et uheld ryger Fini og Lea imidlertid over bord, hvorefter de skal kæmpe mod tiden for at blive genforenet med deres familie og venner.