Mandag var en god dag for Jim Lyngvild.

Her blev den 42-årige designer og iværksætter nemlig vaccineret mod corona.

Men selvom dagen altså var en fejringsdag for Jim Lyngvild, så er det ikke alle, der deler glæden med ham.

Blandt andet fordi, at vaccinen, der blev skudt i hans arm, var den omstridte Johnson & Johnson, der som bekendt er blevet pillet ud af det danske vaccinationsprogram som følge af indberetninger om alvorlige tilfælde af blodpropper.

Jim Lyngvild og hans mand Morten Paulsen.
Jim Lyngvild og hans mand Morten Paulsen.
Vis mere

Så Jim Lyngvilds stik er altså noget, der har skabt debat på hans Facebook-profil, hvor folk har kommenteret i stor stil.

Faktisk har folk debatteret så voldsomt, at Jim Lyngvild måtte fjerne en opfølgende video om sin vaccine, fordi det blev for meget for ham.

»Den nåede at blive set over 100.000 gange og fik mere end 3.000 kommentarer, men det polariserede folk, og jeg gider ikke at opildne til had,« siger Jim Lyngvild til B.T.

»Og så orker jeg heller ikke dumhed,« forsætter han.

Flere af kommentarerne gik nemlig ikke kun på, hvorvidt det er forsvarligt at lade sig vaccinere med Johnson & Johnson-vaccinen.

I stedet kom de fra mennesker, der hverken tror på vacciner eller corona i det hele taget.

»Selvom mange af kommentarerne var positive, så blev jeg så frustreret over den dumhed, der også var til stede. Folk, der skriver, at jeg nu er magnetisk og har en chip i kroppen.«

Ifølge Jim Lyngvild er det trættende, at folk har brug for at råbe og skrige op om konspirationsteorier, der ifølge ham ikke har hold i virkeligheden.

»Undskyld mig, men hvordan binder den slags mennesker deres sko om morgenen? Hvordan trækker de overhovedet vejret, når de ikke kan tænke mere selvstændigt end som så,« siger han og fortsætter:

»Jeg er så træt af konspirationsteorier. Selvfølgelig er staten ikke ude på at kontrollere os, og selvfølgelig ville Mette Frederiksen have ønsket, at der ikke er noget, der hedder corona.«

Jim Lyngvild fortæller, at han siden stikket tirsdag har udviklet mindre influenzasymptomer, men at han ikke er bange for at blive ramt af alvorligere bivirkninger.

Heller ikke de potentielt dødelige blodpropper, der er årsagen til, at vaccinen er røget ud af det danske vaccinationsprogram.

»Der er vel større sandsynlighed for, at jeg falder ud over Storebæltsbroen, eller at jeg bliver kørt ned af en bil. Jeg er et sundt og raskt menneske, og sygdommen skræmmer mig mere end vaccinen. Derudover vil jeg gerne have, at vi alle bliver vaccineret hurtigst muligt, så vi kan få lukket samfundet op, hvilket vil være til glæde og gavn for alle.«

»Jeg synes, at man har et ansvar for, at alle bliver vaccineret hurtigst muligt, så jeg synes faktisk, at det er solidarisk, at jeg har fået den, så andre, der er i større risiko for blodpropper, hurtigere kan få en af de andre vacciner,« fortsætter han.

Jim Lyngvild er ikke den eneste kendis, der har fået Johnson & Johnson-vaccinen.

Tv-værten Christian Degn fik vaccinen i sidste uge og sagde i den forbindelse følgende til B.T.:

»Selvfølgelig har jeg tænkt mig godt om, for Johnson & Johnson og AstraZeneca er jo pillet ud af det danske vaccinationsprogram af en grund. Men vi plejer jo at stole på Det Europæiske Lægemiddelagentur, som har godkendt den. Så grundlæggende var jeg ret tryg ved det, selvom det jo er virkelig ulykkeligt med de meget få tragiske historier, man har hørt om.«

Selskabet Practio, der står for restvaccinationerne, har tidligere oplyst, at omkring hvert sjette er blevet afvist til en Johnson & Johnson- eller AstraZeneca-vaccine efter deres konsultation.