Bipolar sindslidelse.

En psykisk sygdom, som 'Fyr og Flamme'-stjernen Jesper Groth sidste år afslørede, at han lider af.

Det gjorde han i forbindelse med DR-serien 'Fyr og Flamme rammer Europa', hvor mediet fulgte den dynamiske duo frem mod deres deltagelse i Eurovision i maj.

I et af afsnittene nævner sangeren, at han lider af sindslidelsen, som blandt andet viser sig ved betydelige udsving i humør og aktivitetsniveau.

I et nyt interview med Berlingske afslører Jesper Groth nu, at det slet ikke var planlagt, at han afslørede sin diagnose i DR-programmet, og at han faktisk fortrød det efterfølgende.

Men da katten var sluppet ud af sækken, følte han, at han blev nødt til at stå ved diagnosen og bruge den til noget godt.

Han fortæller, at han havde forestillet sig, at han ville modtage en masse støtte som følge af sin ærlighed, men at han i stedet endte med at føle sig meget alene.

»Der kom ikke den skov af hænder, jeg havde håbet på, selv om jeg syntes, mange kunne have gavn af at få at vide, at man kunne tage lidt litium i stedet for for eksempel at gå og selvmedicinere sig selv med et glas hvidvin,« siger han til Berlingske.

»Der er slet ikke nogen i branchen, der har bakket mig op,« fortsætter han.

Jesper Groth siger endvidere, at han føler, at der stadig er et tabu omkring diagnosen.

»Min diagnose er ikke nederst i hierarkiet som for eksempel borderline. Men den er heller ikke mainstream som ADHD, som du gerne må sige, du har,« siger han til avisen.

DR-programmet 'Fyr og Flamme rammer Europa' blev sendt første gang i juli 2021.

Her kunne man blandt andet se Jesper Groth vise rundt i sit kollektiv på Christiania, og det var også her, han fortalte om sin psykiske sygdom.

På det tidspunkt havde han haft diagnosen i halvandet år.

»Jeg tror, det kom over årene, når jeg ser tilbage på 20erne. Men da jeg havde en kammerat, der tog sit eget liv, blev det forværret,« fortalte han dengang og fortsatte:

»Jeg var enormt meget ved siden af mig selv. Jeg så ikke min familie, og jeg så heller ikke rigtigt mine venner, selv om jeg bor sammen med dem. Jeg ved faktisk ikke rigtigt, hvor jeg var.«