»Jeg ville gøre det igen. Det ville jeg. For den var direkte på vej mod min nevø.«

Den amerikanske skuespiller Jeremy Renner var ganske tæt på at miste livet i en voldsom ulykke med en sneplov nytårsdag. Nu har han for første gang givet et interview om det, der skete.

Det havde sneet heftigt i Washoe County i den amerikanske delstat Nevada, da 'Hawkeye'-skuespilleren nytårsdag besluttede sig for at køre ud med sin sneplov.

Både for at fjerne sne for sig selv og for sine naboer.

Her ses et billede, som Jeremy Renner delte den 5. januar fra hospitalssengen.
Her ses et billede, som Jeremy Renner delte den 5. januar fra hospitalssengen. Foto: Jeremy Renner via Twitter/via REUTERS
Vis mere

Efter han havde brugt den til at grave en bil fri af sneen, gik han ud af den for at få en snak med et familiemedlem.

Men pludselig begyndte sneploven at rulle af sig selv. Og den havde kurs mod Jeremy Renners nevø, fortæller den 52-årige skuespiller i et interview med værten Diane Sawyer, som torsdag bliver vist i sin fulde længde på ABC News.

Sheriffen i Washoe County har tidligere fortalt, at Jeremy Renner forsøgte at komme tilbage i førersædet af sneploven for at stoppe den – men det førte til, at skuespilleren endte med at blive kørt over af den flere ton tunge maskine.

I interviewet, som ABC News indtil videre har udgivet et lille sammenklip af, lister Diane Sawyer nogle af hans mange skader op.

Jeremy Renner delte dette billede på sine sociale medier den 3. januar, hvor han takkede for støtten.
Jeremy Renner delte dette billede på sine sociale medier den 3. januar, hvor han takkede for støtten. Foto: Jeremy Renner via Instagram/via REUTERS
Vis mere

Otte ribben brækkede 14 steder. Højre knæ og højre ankel brækkede. Venstre skinneben og venstre ankel brækkede. Højre kraveben brækkede. Højre skulder brækkede. En lunge kollapsede, punkteret af et ribben. Hans lever blev skadet.

På spørgsmålet, om han kan huske smerten, svarer han:

»Åh, det hele. Jeg var vågen gennem det hele.«

Efter ulykken blev Jeremy Renner i al hast fløjet med helikopter til et hospital, hvor han undergik flere operationer. Til at begynde med forlød det, at hans tilstand var 'kritisk', før den senere blev ændret til 'kritisk, men stabil'.

Skuespilleren ses her til premieren på 'Avengers: Endgame' i 2019.
Skuespilleren ses her til premieren på 'Avengers: Endgame' i 2019. Foto: Jordan Strauss
Vis mere

Da han bliver spurgt, om han ville gøre det igen, tøver han ikke med sit svar:

»Jeg ville gøre det igen. Det ville jeg. For den var direkte på vej mod min nevø.«

Da han blev fundet efter ulykken, lå han i en pøl af blod, og hans familie frygtede det værste.

»Jeg valgte at overleve. Det skulle ikke slå mig ihjel. På ingen måde,« siger Renner i interviewet.

»Jeg mistede en masse kød og knogler i denne hændelse, men jeg er blevet genoptanket med kærlighed og titanium,« forklarer han.

Jeremy Renner har siden været igennem et omfattede genoptræningsforløb, hvor han blandt andet har skullet lære at gå igen.

Nu – knap fire måneder efter den voldsomme ulykke – ventes han at lave sin første offentlige presseoptræden. Onsdag kunne Variety skrive, at han for første gang vil møde pressen i forbindelse med premieren på hans nye serie 'Rennervations'.