Til maj åbner Cirkusrevyen dørene for endnu en gang i Teltet på Dyrehavsbakken.

Her er multitalentet James Price endnu en gang at finde som kapelmester. Og han fejrer et flot jubilæum.

Det er nemlig 20. gang, at han står bag orkesterroret hos den traditionsrige Cirkusrevy.

»Det forfærdelige er, at der faktisk er gået endnu længere end 20 år. Jeg startede som kapelmester i Cirkusrevyen i 1995,« siger James Price, da B.T. møder ham på Klithuset i Dronningmølle i Nordsjælland.

James Price er for 20. gang kapelmester i Cirkusrevyen.
James Price er for 20. gang kapelmester i Cirkusrevyen. Foto: Philip Davali
Vis mere

Efter en pause på fem år startede han igen hos revyen som kapelmester i 2002, hvor han så er fortsat indtil nu.

»Så det er 20 sæsoner i alt og ikke 20 sæsoner i rap,« slår han fast.

Den madglade James Price fortæller også, at revyen har en helt speciel plads i hans hjerte.

»Det er en fantastisk arbejdsplads. Der er et utroligt godt sammenhold, og det er nogle fantastiske mennesker at være sammen med. Vi kender hinanden så godt. Det er nærmest blevet familie nummer to.«

Her ses holdet bag Cirkusrevyen 2019: Lise Baastrup, Karsten Jansfort, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard og Ulf Pilgaard.
Her ses holdet bag Cirkusrevyen 2019: Lise Baastrup, Karsten Jansfort, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard og Ulf Pilgaard. Foto: Philip Davali
Vis mere

Derudover er der også nogle faglige aspekter, som er helt specielt ved Cirkusrevyen, der er svære at opdrive nu til dags.

»Hos Cirkusrevyen kan jeg have et syvmandsorkester. Det er et ufatteligt privilegium i dag, hvor musikteateret nærmest er skrumpet ind til ingenting,« siger James Price.

Han forklarer, at da han debuterede i 1979, blev der lavet store teaterforestllinger med dertilhørende store orkestre hele tiden.

Det er nærmest en sagnspunden tid nu.

Hvad kan Cirkusrevyen, der gør, at den er relevant i dag?

»Revyens væsen er at være nutidig på en eller anden måde. Også selvom måden, man laver revy på, kan veksle,« siger han og fortsætter:

»Men man kommenterer livet, som det er lige nu. Det er jo det, som vi forsøger år efter år at tage temperaturen på. Hvad er der for nogle tendenser i samfundet, hvad sker der politisk og på den sociale scene. Hvem er vi lige nu, og det er så det, vi prøver at give et 'snapshot' af i revyen.«

Cirkusrevyen har premiere 23. maj 2019 på Dyrehavsbakken og spiller indtil 31. august. Cirkusrevyen har også en håndfuld forestillinger i starten af september i Aalborg Kongres & Kultur Center.