Man siger, at nordjyder ikke lige er sådan at imponere. Men der er undtagelser.

»Der måtte jeg godt nok lige knibe mig selv i armen,« lyder det med en højlydt latter over telefonen fra mangemillionæren fra 'Løvens hule' Jacob Risgaard.

Torsdag aften lignede nemlig på ingen måde én af dem, han er vant til. Han var nemlig i usædvanligt fint selskab. Med verdensstjernen La Toya Jackson.

»Som så mange andre danskere har jeg været kæmpefan af Jackson-familien og senere, da de gik hver for sig, af Michael Jackson.«

Jacob Risgaard var kæmpe fan af Michael Jackson og husker tydeligt, da han i 1984 vandt syv Grammyer. Billedet her er dog fra uddelingen i 1993.
Jacob Risgaard var kæmpe fan af Michael Jackson og husker tydeligt, da han i 1984 vandt syv Grammyer. Billedet her er dog fra uddelingen i 1993. Foto: SCOTT FLYNN
Vis mere

»Jeg husker tydeligt den aften i 1984, hvor Michael Jackson vandt syv Grammyer og kaldte de mennesker op på scenen, som var vigtige i hans liv. Og den første, han kaldte op, var hans søster La Toya.«

»Så at få lov til at sidde til den velgørenhedsmiddag i går (torsdag, red.) ved siden af hende og råhygge, det var ... Jamen, der blev det lige lidt stort. Jeg var helt blown away,« fortæller han med næsten barnlig begejstring i stemmen.

Som B.T. torsdag kunne fortælle, er det en række tilfældigheder, der har bragt den 65-årige stjerne til netop Aalborg. Og her havde hun altså takket ja til at medvirke i hele to arrangementer.

Dels i en samtale med TV 2-vært Abdel Aziz Mahmoud i Musikkens Hus fredag aften, dels velgørenhedsmiddagen torsdag aften, der var arrangeret af den lokale kendis Sonja Christensen og den danske Hollywood-agent Claus Hjelmbak, og hvor overskuddet gik til Jacob Risgaards hjertebarn Cool Unite, som støtter udsatte og sygdomsramte børn i Danmark.

Planlægningen har stået på i ugevis for at gøre alt klar til Hollywood-stjernen, som har indtaget førstesalen i Sonja Christensen og hendes mands villa, ligesom La Toya Jackson i disse dage kører rundt i Jacob Risgaards luksusbil.

»Det er sådan, vi gør i Nordjylland. Bidrager med det, vi hver især kan. I går var det Musikkens Hus, der hjalp, og jeg har stillet bil og chauffør til rådighed. For når det hele går til et kært barn (Cool Unite, red.), så handler det om at komme så billigt til alle omkostninger,« forklarer han om at måtte undvære sit køretøj i den gode sags tjeneste.

Men selvom Jacob Risgaard har måttet lide et lille afsavn, er der kommet noget ubetaleligt ind på den menneskelige.

»Jeg sad ved siden af hende hele aftenen, og under velgørenhedsauktionen havde vi meget sjov med, at jeg skulle sidde og oversætte for hende,« fortæller han stolt og glad.

En meget stolt Jacob Risgaard i selskab med La Toya Jackson.
En meget stolt Jacob Risgaard i selskab med La Toya Jackson.
Vis mere

»Aftenen sluttede med, at vi stod på scenen, Sonja, Claus Hjelmbak, jeg og La Toya Jackson, og sang 'We Are The World'. Der var ikke et øje tørt, kan jeg love dig,« griner Jacob Risgaard og fortsætter:

»Heldigvis sang Amin Jensen og Monique for. Det er jeg ret glad for. Også for tilskuernes skyld. Jo, det var sgu en lidt vild oplevelse.«

Også økonomisk blev aftenen en kæmpe succes. 380.000 kroner lød overskuddet på.

»Du drømmer ikke om, hvor glad jeg er. Efter mere end et år med corona, hvor det har været næsten umuligt at afholde indsamlingsarrangementer, varmer det mit hjerte.«