Det kom som et chok for mange, da både Jesper Buch, Jacob Risgaard og Christian Arnstedt tirsdag meddelte, at de stopper i DR-programmet ‘Løvens Hule’.

Siden er der blevet spekuleret i, om det var nogle stridigheder mellem deltagerne eller måske et ønske om løn, der har fået de tre 'løver' til samtidig at sige stop. Men det afviser Jacob Risgaard.

»Jeg kan med 100 % sikkerhed sige, at min beslutning blev taget for +1 år siden pga. min tid,« skriver han i en sms til B.T.

Her afviser han desuden også, at en mangel på løn/ honorar for deltagelsen i programmet (DR har oplyst til B.T., at 'løverne' ikke får honorar for at medvirke) skulle have nogen betydning.

»Uden at virke flabet, så tror jeg ikke, at en løn ville betyde så meget i husholdningen hos de løver, der sidder der. Det har ihverfald aldrig været et emne, der har været drøftet under frokosten,« lyder det fra Risgaard.

Brandingekspert William Atak er en af dem, der har undret sig over, at de tre investorer samtidig har valgt at melde ud, at de stopper. Han er dog ikke overrasket over, at det ikke var et spørgsmål om løn, der gjorde udfaldet.

»Nærmest ligegyldigt, hvad DR kan hive op af lommen, så tror jeg ikke, det kan måles op med, hvad de kan tjene andre steder. Jeg tror, at de har deltaget, fordi de fik noget profilering og markedsværdi ud af det. Både Jesper Buch og Jacob Risgaard tjener mange flere penge på deres investeringer end på den tid, de bruger på DR,« siger han.

Jesper Buch, Christian Arnsted og Jacob Risgaard har alle oplyst, at de stopper, da de vil have mere tid til familien – herunder deres børn.

Jacob Risgaard sammen med et tidligere hold løver - nemlig  Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch.
Jacob Risgaard sammen med et tidligere hold løver - nemlig Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch. Foto: Foto: Per Arnesen
Vis mere

»Vigtigst af alt, så har jeg et par piger på 12 år, som jeg vil nyde, så længe de gider deres far,« skriver Risgaard blandt andet til B.T.

Han meldte allerede ud efter sæson 7 af 'Løvens Hule', at han ikke var sikker på, at han tog en sæson mere.

»Som det ser ud nu, så er det det sidste afsnit af 'Løvens Hule' for mig,« svarede han til B.T. i marts 2022, da han blev spurgt, om han ville tage en sæson mere.

»Det er altid et dumt tidspunkt at spørge, mens 'Løvens Hule' kører, for der er jo et vanvittig stort arbejde i det bagefter, for det fortjener iværksætterne. De fortjener jo ikke bare min, men hele mit teams kærlighed – og specielt i starten, det første år eller to, så det er hårdt,« Jacob Risgaard, der altså besluttede at tage en sæson mere alligevel.

Dengang antydede Jesper Buch ifølge MigogAalborg, at han også ville stoppe, hvis Risgaard stoppede.

Nu har de begge gjort alvor af deres overvejelser. Og hvad fremtiden vil byde på, er endnu uvist.

Jacob Risgaard har dog nogle forskellige ideer i ærmet:

Eksperter om overraskende 'Løvens Hule'-exit: De bliver svære at erstatte

Blandt andet skriver han, at det kan være, at han 'ikke er helt færdig med tv'.

»Jeg har endnu ikke besluttet, hvad fremtiden bringer på mediefronten. Jeg elsker jo også dit medie (bt.dk) og lyd,« skriver han.

Og så har han også lyst til at give den mere gas som DJ igen, hvilket han tidligere gjorde det meget i. Han gav allerede en forsmag på sine evner, da han i maj gav den gas på scenen under karnevalet i Aalborg.

»Så har jeg jo taget min gamle DJ karrierer op igen og har spillet for over 40.000 mennesker denne sommer. Det skulle have været en reklamevideo gimmick som tændte noget i mig,« lyder det fra Risgaard, der nu er kommet på kontrakt med samme booker som har den kendte DJ Hedegaard. 

De penge, Jakob Risgaard tjener som DJ, går til hans børnefond CoolUnite.