Lyt til artiklen

'Skilsmisseturen.'

Sådan beskriver Iben Hjejle den sidste rejse, som hun og Casper Christensen tog på sammen, inden de to gik fra hinanden efter otte år sammen.

Rejsen gik til Los Angeles i efteråret 2010, og med på turen var Isabel Friis-Mikkelsen, som siden er blevet gift med Casper Christensen og har fået hans efternavn.

Dengang arbejdede den i dag 35-årige Isabel Christensen som personlig assistent for Casper Christensen.

Arkivfoto af Casper Christensen og Iben Hjejle.
Arkivfoto af Casper Christensen og Iben Hjejle. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

Ikke desto mindre kunne Iben Hjelje allerede dengang mærke, at der var god kemi mellem Casper Christensen og hans personlige assistent.

Det afslører hun i sin nye biografi 'En gylden korkprop', hvor hun også fortæller, at hun allerede inden rejsen til den amerikanske storby følte, at forholdet var på vej til at gå i stykker på grund af deres forskelligheder.

»Alle linjer blev trukket hårdt op på den tur til Los Angeles,« fortæller Iben Hjejle i bogen og fortsætter:

»Pludselig stod Caspers ambitioner klart for mig. Han ville bo i Los Angeles, og jeg kunne ikke undgå at bemærke hans tiltrækning til Isabel. Jeg var rasende – mest af alt på mig selv – over, jeg var taget med.«

Arkivfoto af Casper Christensen og Iben Hjejle.
Arkivfoto af Casper Christensen og Iben Hjejle. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Iben Hjelje fortæller endvidere, at kløften mellem hende og Casper Christensen blev på størrelse med Grand Canyon på turen, fordi det blev klart for hende, at han hellere ville feste med filmstjerner end fokusere på et roligt familieliv.

»Det blev skilsmisseturen, hvor det kom til at stå lysende klart for mig, at det var forbi. Der var ingen plads til mig i den type iscenesættelse, som Casper bevægede sig imod. Og jeg ønskede for min del heller ikke at være en del af den.«

Efter turen til Los Angeles forsøgte Iben Hjejle alligevel at redde forholdet ved at gå i parterapi, men det var lige præcist her, at det i sidste ende sluttede.

»Casper sad og vippede utålmodigt med foden, mens han sagde noget om mine forestillinger om at blive gammel, hvorefter terapeuten sagde: 'Og hvad siger du til det, Iben?' Jeg svarede, at jeg godt var klar over, at Caspers ønsker for fremtiden så anderledes ud end mine, og at jeg ikke troede, vi skulle videre sammen.«

Samme år som Iben Hjejle og Casper Christensen gik fra hinanden, fandt han sammen med Isabel Friis-Mikkelsen. De har i dag to børn sammen.