Skuespiller Iben Hjejle er ikke længere sammen med manuskriptforfatter og instruktør Ulrik Wivel.

Det fortæller den 49-årige skuespillerinde i podcasten 'Hjerteflimmer for voksne', som ledes af værten Sara Bro

»Iben Hjejle, skuespiller og vært på 'Sitter'-podcast, hvad er din kærlighedsstatus?«

Sådan spørger Bro, hvorefter Hjejle svarer, at hun er 'solo'. Det får Sara Bro til at spørge ind til skuespillerens ordvalg.

Her uddyber Hjejle uddyber, hvorfor hun ikke er vild med ordet single:

»Mest fordi det indeholder så mange konnotationer (værdiladninger, red.). Så er der singlekasse fra 'Årstiderne', og single-ditten, dutten, dat ...,« lyder forklaringen.

Ulrik Wivel og Iben Hjejle startede med at danne par tilbage i 2014. Det bekræftede Ulrik Wivel overfor Billed-Bladet.

Iben Hjejle har tidligere dannet par med Casper Christensen i ni år. De nåede blandt andet at lave en del af den populære komedieserie 'Klovn' sammen. Noget, der til tider havde en negativ effet på forholdet.

»Vi skal spille lige så rædselsfulde og overfladiske, som vi fremstilles i pressen. Den karakter bliver et frirum, hvor man bare blæser en sikring. Men med tiden bliver det mere en spændetrøje end en befrielse,« lød det fra Hjejle i 2012. Her uddybede hun:

»Og det bliver en lille smule fristende at gemme sig bag at være en hård negl - og det kunne jeg ikke lide. Det sled enormt hårdt på os, min modvilje mod at spille den karakter.«

Iben Hjejle laver den popullære pocast 'Sitter' med sin veninde og kollega Signe Lindkvist, og duoen har desuden skrevet bogen 'Er der en voksen til stede?'

I 'Sitter ' har Hjejle tidligere insinueret, at det var slut mellem hende og Wivel.

»Nogle gange i parforhold har jeg syntes, at jeg skulle passe ind i en garderobe, som andre havde, i stedet for det, der klædte mig. Nu ville jeg gerne matche min kæreste,« siger hun i podcasten og fortsætter:

»Og det kan gå galt. Da jeg for nylig for eksempel var kæreste med et menneske, der var næsten to meter højt og havde flotte læderjakker, prøvede jeg at se dyr ud. Men jeg er en kort person, og det ser ikke særlig smart ud i alt for stramme jeans. Så følte jeg mig som en motorcykelklovn.«

Sådan lød det fra skuespilleren, der nu bekræfter bruddet.