Hugh Grant er kendt for sine mange filmroller som førsteelsker, men privat er han måske knap så romantisk.

I hvert fald lægger den 60-årige britiske skuespiller – der blev gift for første gang som 57-årig i maj 2018 med den svenske tv-producer Anna Elisabet Eberstein – ikke den store romantiske betydning i giftemålet.

»Min kone er enig med mig i, at ægteskab er en rimelig absurd social konstruktion. Men når du har tre børn, så er det en rar ting at gøre,« fortæller Hugh Grant til USA Today.

Den startende gnist, der endte med at få rådhusklokkerne til at ringe for ham og 41-årige Anna Elisabet Eberstein, var heller ikke synderligt sexet.

Som international skuespiller med en svensk kone skal der nemlig rejses en del. Og her er der altså også fordele at hente i at blive gift.

»Jeg brød mig ikke om at gå igennem paskontrollen ind til lande, hvor de ville sige: 'Alle med et Grant-pas herovre, og alle de andre igennem der'. Hun gik igennem med barnepigerne. Det virkede helt forkert,« tilføjer Hugh Grant til det amerikanske medie.

Efterfølgende har den britiske skuespiller dog set sig nødsaget til at understrege, at parret ikke giftede sig blot for at kunne komme nemmere gennem paskontrollen.

»Jeg giftede mig med hende, fordi jeg elsker hende,« slår Hugh Grant fast på Twitter.

Måneden efter brylluppet i 2018 udtalte Hugh Grant da også, at han og Anna Elisabet Eberstein burde have sat vielsesringe på hinanden længe forinden.

»Jeg skulle have gjort det tidligere. Jeg er bare heldig. Jeg har en skøn kone. Jeg elsker hende. Vi har tre børn sammen, og vi bor sammen,« fortalte han da til US Today.

Hugh Grant og hans 41-årige svenske kone bor til daglig i en 144 millioner kroner dyr villa i Chelsea i det sydvestlige London.

Derudover ejer familien også en villa i Sverige i byen Torekov, der er kendt som et sommerhusområde.

Anna Elisabet Eberstein og Hugh Grant til BAFTA-prisuddelingen i februar 2020. 
Anna Elisabet Eberstein og Hugh Grant til BAFTA-prisuddelingen i februar 2020.  Foto: HENRY NICHOLLS
Vis mere

Hugh Grant og Anna Elisabet Eberstein har tre børn sammen. Den ældste er den otteårige søn John Mungo, og så har parret to døtre på seks og to år, som offentligheden stadig ikke kender navnene på.

Derudover har Hugh Grant to børn, niårige Tabitha og otteårige Felix, med sin ekskæreste restaurantværtinden Tinglan Hong.

Alle fem børn har den private skuespiller fået over en periode på seks år – fra han var 51 til 57 år.

Der er også stadig lidt mystisk omkring, hvorvidt Hugh Grant var sammen med sin kone Anna Elisabet Eberstein eller ekskæresten Tinglang Hong, da han med kun få måneders mellemrum fik først sønnen John Mungo med konen og så sønnen Felix med ekskæresten tre måneder efter.