Det kan godt være, at Charlize Theron er en af verdens bedst kendte skuespillere, men livet har bestemt ikke altid være lige let for den Oscar-vindende Hollywood-stjerne.

Den 44-årige sydafrikaner har nemlig en yderst dyster fortid bag sig.

Da hun blot var 15 år gammel, var hun vidne til, hvordan hendes mor dræbte hendes far på familiens gård uden for Johannesburg.

I et nyt interview med den amerikanske radiokanal NPR åbner Charlize Theron op for, hvad der præcis skete den skæbnesvangre nat.

Charlize Theron sammen med sin mor, Gerda Jacoba Aletta Maritz.
Charlize Theron sammen med sin mor, Gerda Jacoba Aletta Maritz. Foto: ADREES LATIF
Vis mere

»Min far var en meget syg mand. Min far var alkoholiker hele sit liv. Jeg kendte ham kun som alkoholiker, og det var en håbløs situation, men vores familie var ligesom fanget i den,« siger hun.

Hun fortæller endvidere, at episoden fandt sted, da hendes voldelige far endnu en gang kom fuld hjem.

»Han var så fuld, at han ikke burde have været i stand til at gå, da han kom ind i huset med en pistol,« siger hun og fortæller, at hun og moderen gemte sig i soveværelset, hvorefter faderen begyndte at skyde.

Faderen affyrede tre skud gennem døren til soveværelset, men ingen af dem ramte hverken Charlize Theron eller hendes mor, Gerda.

»Han forsøgte at presse døren op, så vi maste os mod den, så han ikke kunne åbne den. Pludselig gik han et skridt tilbage og skød tre gange. Det er et mirakel, at vi ikke blev ramt.«

På et tidspunkt valgte moderen at gå ud af soveværelset, hvorefter Charlize Theron hørte råb, skrig og flere skud.

Da Charlize Theron selv trådte ud af soveværelset, så hun sin far ligge død på jorden.

Moderen blev aldrig sigtet for drabet, da politiet vurderede, at hun handlede i selvforsvar.

Charlize Theron fortæller, at hun tidligere forsøgte at holde sin dystre familiehistorie for sig selv, men at hun siden har fundet ud af, at hun ikke har noget at skamme sig over.

»Jeg er ikke flov over det, fordi jeg tænker, at jo mere vi snakker om den slags ting, des mere finder vi ud af, at vi ikke er alene,« siger hun til radiokanalen.

Charlize Theron er en yderst anerkendt skuespiller.

I 2003 vandt hun en Oscar for sin hovedrolle i filmen 'Monster', hvor hun spillede den prostituerede seriemorder Aileen Wuornos, som blev henrettet for drabene på syv mænd i 80'erne og 90'erne.