Tre måneder efter, at erhvervsmanden Peter Zobel gik bort, er savnet og sorgen voldsom hos familien. »Jeg har aldrig oplevet så voldsom en sorg«, fortæller Henriette Zobel.

De nåede både at blive gift og skilt to gange. Men kærligheden mellem dem rustede aldrig. Og helt frem til hans død i september, forblev den 81-årige erhversmand og tidligere Codan-direktør Peter Zobel og den modellen Henriette Zobel bedste venner og ’soulmates’.

Sorgen over det store tab er da også fortsat overvældende, fortæller Henriette Zobel til BT. Selv om hun har prøvet at miste familiemedlemmer før, så følger hun sig helt slået ud af tabet af Peter Zobel med hvem hun fik to sønner.

»Jeg har aldrig prøvet denne form for sorg,« siger hun og uddyber, at den slet ikke kan sammenlignes med de tab af ældre familiemedlemmer, som hun tidligere har været igennem:

»Peter var manden i mit liv. Jeg elsker ham. Jeg savner ham. Han var det mest spændende menneske i hele verden,« siger hun.

Henriette Zobel mødte den kendte erhvermand, da hun var meget ung. Hun var blot 17 år gammel, mens han var en noget mere moden herre på 44 år. Han havde endda været gift to gange forinden.

Alligevel fandt parret sammen, og i 1993 blev parret forældre til sønnen Alexander. Peter Zobel var i forvejen far til fire døtre, men med Henritte Zobel fik han for første gang en søn, hvilket han brændende havde ønsket sig. Blot to år senere tilsmilede lykken parret igen, da de blev forældre til sønnen Nicolai.

Peter og Henriette Zobel blev første gang skilt efter ét års ægteskab i 1988, mens anden skilsmisse kom efter 13 års ægteskab i 2004.

Siden da forblev de så gode venner, at de blandt andet holdt jul sammen og dagligt talte i telefon.

Og især sidstnævnte har Henriette Zobel svært ved at undvære:

»Jeg bliver stadig overrasket over, at jeg ikke kan ringe til ham. Jeg prøver næsten at ringe til ham dagligt,« siger Henriette Zobel, der dog har fundet trøst to steder til at komme igennem sorgen. Det ene sted er gennem sine to sønner, der på hver deres måde minder hende om Peter Zobel:

»Jeg er enormt glad for mine børn. De har nogle gode gener, og de er seje. Alexander er nok den, der som person minder mest om Peter, mens Nikolai nok ligner ham mest udseendemæssigt,« siger hun og tilføjer, at sønnerne også savner deres far enormt.

Henriette Zobel er også kendt for sin store passion for meditation og yoga. Og netop det har også hjulpet hende med at håndtere sorgen. Desuden har hun planlagt en rejse i nær fremtid, som hun også håber vil hjælpe hende over det store tab.

Peter Zobel sov stille ind på sit gods Bækkeskov på Sydsjælland den 3. september. Han havde i flere år lidt af lungesygdommen KOL.

Som erhvervsmand var Peter Zobel mest kendt for sin stilling som direktør for det engelskejede forsikringsselskab Codan – en stilling, som både hans far og farfar havde bestredet før ham.