Den højreorienterede debattør og filosof Eva Agnete Selsing langer hårdt ud efter kronprinsparret i et nyt debatindlæg.

Her sætter hun tvivl ved, om parret er forbilledlige repræsentanter for befolkningen, og advarer om, at de med deres offentlige ageren 'leger med ilden'.

Indlægget er offentliggjort i Berlingske mandag morgen.

Eva Selsing kritiserer især kronprinsparrets omgang med venstreorienterede kunstnere og musikere og giver eksempler på det med et hårdt sprogbrug.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

'Man gav en pris til Josefine Klougart, der i et ekstremt krukket sprog blot videregylper destruktive, postmoderne klichéer om køn og sex,' skriver hun for eksempel om Kronprinsparrets priser, der også er gået til sangerinderne MØ og Jada, som Eva Selsing heller ikke bryder sig om.

'Man belønner dem, der udskammer de få, som forsøger at tage vare på Danmark. Man belønner dem, der slider på det opbyggelige mellem os. Er det virkelig en opgave for et kronprinspar?' spørger filosoffen retorisk i det harmdirrende debatindlæg.

Hun fortsætter med at kritisere kronprinsparrets interesse for klimaet, som hun mener er ren politik – og de kongelige skal i hendes øjne holde sig langt fra politik.

Desuden falder det hende for brystet, at Kronprinsessen er blevet protektor for Pride-arrangementet Copenhagen Pride 2021. I det miljø findes der fortalere for at give børn kønsændrende hormonbehandlinger, hvilket hun er stærkt imod.

Eva Agnete Selsing. (Foto: Scanpix)
Eva Agnete Selsing. (Foto: Scanpix) Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

'Kronprinsessen kunne have valgt at være protektor for noget andet. Eksempelvis familien eller forfulgte kristne. Men hun har valgt at repræsentere en politisk sag, der ud over varmluftbegrebet 'inklusion' står for et radikalt opløsningsprojekt,' skriver Eva Selsing.

Mary har ellers tidligere fået stor anerkendelse for at tage netop det protektorat, fordi det sender et signal om et kongehus, der følger med tiden.

»Det sender jo et signal til vores nabolande mod øst, hvor folk bliver overfaldet for deres seksualitet eller kønsidentitet om, at det er illegitimt at gøre det her. Det er jo hele Danmark, lovmagt, kongehus og det hele, der bakker op om denne sag«, har kønsforsker Karen Sjørup tidligere sagt til B.T.

'Vi kan ikke acceptere, at nogle mennesker i verden bliver mødt med intolerance og diskrimination på grund af deres seksualitet eller kønsidentitet,' har kronprinsesse Mary tidligere sagt i en pressemeddelelse.

Andre læser også