Gwyneth Paltrows selskab, Goop Inc., vil betale kunder deres penge tilbage, hvis de har købt vaginalæg, der efter sigende skulle øge seksuel energi.

Det sker, efter at distrikts-anklageren i Californien har undersøgt tre specifikke produkter, herunder det 66 dollar dyre ‘Jade Egg,’ der indføres i vagina for at øge seksuel energi, skriver Bloomberg.

Ifølge distriktsanklageren lovede Goop, som er stiftet af den Oscar-vindende Gwyneth Paltrow, at 'yoni-ægget' kunne hjælpe på hormonbalancen, regulere menstruationscyklussen og styrke blærekontrol.

Men løfterne til kunderne er ubegrundede, og derfor har myndighederne skredet ind over for den udokumenterede reklame.

Dette yoni-æg er blandt de produkter, der har ført til, at Gwyneth Paltrows selskab må betale knap en million kroner i et forlig. Foto: Goop
Dette yoni-æg er blandt de produkter, der har ført til, at Gwyneth Paltrows selskab må betale knap en million kroner i et forlig. Foto: Goop
Vis mere

Goop har nu indgået et forlig med myndighederne.

Paltrows selskab skal således betale 145.000 dollar svarende til 930.000 kroner.

Derudover betaler Goop alle kunder deres penge tilbage, hvis de har købt et af de tre produkter og ønsker at returnere det.

'Det er vigtigt at holde virksomheder ansvarlige for ubegrundede påstande, især når påstandene har potentiale til at påvirke kvinders sundhed,' siger Orange Countys distriktsanklager, Tony Rackauckas, i en pressemeddelelse.

Gwyneth Paltrow blev i 2013 kåret til verdens smukkeste kvinde af Peoples Magazine
Gwyneth Paltrow blev i 2013 kåret til verdens smukkeste kvinde af Peoples Magazine Foto: CHRIS DELMAS
Vis mere