Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Sognepræst Michael Brautsch, der er kendt som en af eksperterne i 'Gift ved første blik', har efter flere års tilløb sagt ja til at stille op i politik.

I DR's populære realityprogram har han igennem årene hjulpet par med at finde kærligheden, nu vil han hjælpe Det Konservative Folkeparti med at genvinde magten på Frederiksberg til efterårets kommende kommunalvalg.

»Jeg er blevet spurgt tidligere, hvor jeg ikke havde tid. Men nu har jeg de sidste tre-fire år siddet som formand for Udsatterådet på Frederiksberg, og da jeg blev spurgt igen, tænkte jeg, at det egentlig virker naturligt at gå det sidste stykke og være med til at bestemme lidt,« fortæller Michael Brautsch.

I Udsatterådet, der hører under socialudvalget på Frederiksberg Kommune, har han rådgivet politikerne om de lavest stillede i samfundet.

Sognepræst Michael Brautsch.
Sognepræst Michael Brautsch. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Ligesom sine forældre har han altid stemt på Det Konservative Folkeparti. Da han samtidig føler, at han med Udsatterådet har haft et godt samarbejde med partiets seneste to borgmestre Jørgen Glenthøj og Simon Aggesen, føltes det oplagt at tage det sidste skridt forklarer han.

»Det socialkonservative ligger jo virkelig de konservative på Frederiksberg meget på sinde. Jeg tænkte derudover, at det kunne være sjovt at komme ned i maskinrummet. I stedet for bare at pege på de ting, der kan gøres bedre så også aktivt selv være med til at fordele pengene.«

Onsdag tager partiet endeligt stilling til, om Michael Brautsch bliver en af deres kandidater under årets kommunalvalg. Hvis han får grønt lys, står han overfor en ny udfordring - han har nemlig aldrig prøvet at føre valgkamp.

»Jeg er en ren novice, haha. Det bliver da specielt, hvis jeg skal se mit billede i lygtepæle og træer, men der er heldigvis dygtige mennesker omkring mig, der har lovet, at de nok skal hjælpe mig.«

Michael Brautsch håber på at stå på stemmesedlen til november.
Michael Brautsch håber på at stå på stemmesedlen til november. Foto: Katrine Emilie Andersen
Vis mere

Som nævnt plejer Michael Brautsch via sin position som sognepræst at være en del af DR's ekspertpanel i 'Gift ved første blik'.

Programmet blev sidste år udskudt på grund af coronakrisen, og en ny premieredato er endnu ikke meldt ud.

Michael Brautsch ved ikke, om hans nye politiske engagement kan få konsekvenser for hans rolle i DR.

»Jeg aner det ikke. Jeg ved faktisk slet ikke, hvordan det går med 'Gift ved første blik', eller om jeg skal være med i den kommende sæson. Nu har jeg sagt ja til det her, og så må vi se, hvordan det andet eventuelt flasker sig.«

DR har indtil videre sendt seks sæsoner af 'Gift ved første blik'.
DR har indtil videre sendt seks sæsoner af 'Gift ved første blik'. Foto: Pressefotos fra DR1/Snowman Prod
Vis mere

Og han har heller ikke tænkt sig at udnytte i sin valgkampagne, at han er kendt fra tv.

»Nej, de to ting har ikke noget med hinanden at gøre. Selvfølgelig vil der være en genkendelighed for nogen, men jeg håber, at det er mit arbejde med Udsatterådet og det faktum at jeg er lokalpræst og derved måske har et blik for de udsatte, der gør, at man kommer til at stemme på mig.«

Dit slogan kunne ellers være 'stem på mig, og jeg afslører alt om 'Gift ved første blik'?

»Hahaha, det tror jeg vil være at sælge stemmerne for billigt.«

Efterårets kommunalvalg afholdes 16. november.

Andre læser også