Sangerinden Jada åbner op omkring, at coronarestriktionerne tager hårdt på hende.

Det gør hun i en onlinekoncert for Sundhedsstyrelsen, hvor hun blandt andet fortæller, at hun i øjeblikket kæmper med at holde humøret oppe:

»Jeg synes faktisk, det er rigtig hårdt lige nu. Jeg er utrolig trist i de her dage og prøver egentligt at have det ret ok med det og sige til mig selv, at det er helt naturligt.«

Det fortæller 28-årige Emilie Molsted Nørgaard – bedst kendt under kunstnernavnet Jada.

Det kan godt være, at hitsangerinden har skrevet sig ind i historiebøgerne ved at vinde P3 Prisen og P3 Lytterhittet, sidstnævnte i øvrigt som den første kvinde. Men til trods for at Jada er en stjerne, rammer ensomheden altså også hende i denne tid med mange restriktioner.

Derfor er det vigtigt for hende at have ting, at se frem til. At planlægge ting ud i fremtiden, som hun kan skrive i kalenderen. Det fortæller hun i onlinekoncerten for Sundhedsstyrelsen.

At planlægge er da også et af de råd, som Jada deler ud af til at håndtere mentale udfordringer. Råd, som hun har fået fra Sundhedsstyrelsens og selv gør brug af.

Et andet råd, hun giver, er at få struktur på sin hverdag:

»Det der med bare at have nogle nedslag i dagen, som man ved er ens, det føler jeg faktisk hjælper, selvom jeg ikke er nogen haj til struktur. Så min eneste struktur er, at jeg går i seng og står op på nogenlunde samme tidspunkt,« forklarer Jada i koncerten.

En anden ting, der også påvirker hendes mentale trivsel i denne svære tid er at få frisk luft.

I koncerten fortæller sangfuglen nemlig, at hun går mange ture og også gerne smider lidt træning ind på turene ved at lave øvelser, når hun møder en bænk på sin vej.

Hele koncerten med Jada kan ses her: