»Idiotiske«, »dumme« og »uforståelige«.

Det var sådan, Ghita Nørby for åben skærm beskrev journalisten Simi Jans spørgsmål under 'Go aften Live' mandag aften.

Den 86-årige skuespillerinde blev efterfølgende udskammet af mange for sin opførsel i TV 2-programmet.

B.T. har flere gange forsøgt at få en kommentar fra den rutinerede kendis, men hun har gentagne gange takket nej.

Nu har hun dog valgt at bryde tavsheden i podcasten 'Fedeabes Aktuelle Forklaringer' hos Talk Town, hvor Anders Lund Madsen er vært.

Det er ikke første gang, Ghita Nørby får gjort sig bemærket ved at skælde en journalist ud. Det gik ikke mindst Danmark rundt, da Iben Maria Zeuthen stod for skud i Radio24syv-podcasten 'Hele Danmarks Ghita'.
Det er ikke første gang, Ghita Nørby får gjort sig bemærket ved at skælde en journalist ud. Det gik ikke mindst Danmark rundt, da Iben Maria Zeuthen stod for skud i Radio24syv-podcasten 'Hele Danmarks Ghita'. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Her siger hun blandt andet over en telefonforbindelse, at hun blev frustreret over, at det ikke virkede til, at Simi Jan lyttede til hendes svar, da journalisten havde fokus på sin producerer i øresneglen.

Ghita Nørby lægger sig dog samtidig fladt ned og indrømmer, at hun skulle have håndteret situationen anderledes trods sine frustrationer:

»Jeg dummer mig. I stedet for at slappe af og forholde mig stille og roligt, så sker der et eller andet med mit temperament, som jeg ikke styrer så godt,« siger hun i den 25-minutter lange podcast.

»Og det bliver jeg ked af. Hvorfor skulle jeg dog råbe sådan op? Hold nu din kæft, Ghita!,« fortsætter hun.

Selvom Ghita Nørby altså indrømmer, at hun ikke var den bedste version af sig selv under interviewet i 'Go' aften Live', så påpeger hun, at hun ikke mener, at interviewet blev foretaget optimalt.

Simi Jan har tidligere været korrespondent i Mellemøst-områderne for TV2, men for tiden er hun vært på 'Go' Aften Live' som barselsvikar for Petra Nagel.
Simi Jan har tidligere været korrespondent i Mellemøst-områderne for TV2, men for tiden er hun vært på 'Go' Aften Live' som barselsvikar for Petra Nagel. Foto: TV 2
Vis mere

Hun mener, at første del af interviewet, der foregik i Nyhavn, gik fint, men at det gik galt under anden del, hvor de to kvinder sad på et par klapstole foran Det Kongelige Teater.

Ifølge Ghita Nørby skyldtes det, at Simi Jans spørgsmål om liv og død var for meget.

»Det handler jo om situationsfornemmelse. Man sidder da ikke der og taler om livets mening. Det gør jeg da ikke, mens trafikken og hundeluftere render rundt omkring os,« siger Ghita Nørby i Talk Town-podcasten og fortsætter:

»Det har jeg da for meget respekt for… Jeg kan da ikke bare sidde og sige noget sludder dér. Det kan jeg da ikke. Og så er det, jeg siger, at det vil jeg ikke svare på det, og så går folk amok. Det forstår jeg ikke.«

Hun siger endvidere, at hun afviste at få interviewspørgsmålene på forhånd, da hun så frygtede, at interviewet ville blive for 'kedeligt og arrangeret'.

»Måske jeg er naiv, men jeg tror på mennesker. Jeg tror ikke, jeg bliver dårligt behandlet eller udleveret. Jeg troede, at vi ville få det rart, men så blev det pludselig sådan noget mærkeligt noget.«

Ghita Nørby påpeger til sidst, at hun fremover vil sige nej til den slags interview.

Hun indrømmer dog samtidig, at hun nok vil glemme det løfte med tiden og så komme til at deltage igen alligevel.