Komiker Frank Hvam har med en ny video lanceret en kampagne, hvor han husker alle klimabevidste danskere om det 'glemte valg' - europaparlamentsvalget 26. maj.

»Hvis du ikke gør det (stemmer til EU-valget, red.), vil jeg tvinge dig til at æde en plasticpose, der er fundet i maven på en delfin,« siger han i klippet.

Tidligere i klippet ser man ham kommentere en partilederdebat fra sin sofa, mens han kører popcorn ned og forsøger at kommunikere med konen.

Indtil han ser direkte ind i kameraet:

»Det er jo utroligt underholdende (folketingsvalget, red.), men der er også et andet valg, der nok er lidt kedeligere, men til gengæld meget vigtigere. Det er europaparlamentsvalget 26. maj,« siger han og uddyber sin påstand:

»Hvis du har haft den mindste klimabekymring på noget tidspunkt i dit liv, så skal du stemme til EU-valget. Det er der, at de store beslutninger bliver taget,« slutter han.

I selve opslaget skriver han, at han har lavet videoen 'af bekymring for, at EU-valget "drukner" i folketingsvalget.' Han udpeger dog ikke noget specifikt parti, da kampagnen hedder - 'Stem til EU-valget d. 26. maj: Det er et klimavalg'.

Og foreløbigt virker det til, at folk har taget godt mod opslaget. Tirsdag middag har det fået over 42.000 interaktioner, som omfatter likes, kommentarer og delinger.

Ifølge siden Medietrends er det mere end dobbelt så mange interaktioner end det højeste antal interaktioner, et enkelt Facebook-opslag fra en partileder eller parti har fået hidtil siden 7. maj.

Sidens optælling blev foretaget knap 22 timer efter videoen blev lagt op på Facebook. Her havde videoen over 37.000 interaktioner. Men det er tal er vokset støt.

Det er i øvrigt Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der er afsender på opslaget, som havde fået lidt over 16.000 interaktioner. Lars Løkke Rasmussens højest interagerede opslag har lidt over 5.200 interaktioner.

Du kan se hele Frank Hvams video.