En million dollar. Eller næsten syv millioner danske kroner.

Så store summer donerer den britiske verdensstjerne Elton John nu til kampen mod coronavirus.

Det fortæller sangeren selv på sin Twitter-profil.

Pengene er øremærket arbejdet med at sikre, at de mennesker, der er smittet med HIV, bliver i stand til at værne sig mod coronavirussen.

»Jeg er stolt over at fortælle, at min fond EJAF (Elton John Aids Foundation, red.) i dag donerer en million dollars til en covid-19 nød-fond, som skal sikre, at alle vores partnere i frontlinjen kan stå imod de følger, covid-19 har på HIV-patienter og tage sig af de mest marginaliserede samfund rundt omkring i verden,« lyder det blandt andet fra sangeren.

Sangeren forklarer, at udbruddet af coronavirussen har givet særligt udfordringer for HIV-ramte og dem, der arbejder for at hjælpe de syge.

Det er blevet sværere at uddele medicin, teste og give forebyggende behandling, og de mange penge skal hjælpe sundhedsorganisationerne i frontlinjen med at håndtere virussen i forhold til HIV- og AIDS-ramte.

»Vi er med jer, vi tænker på jer, og vi vil ikke efterlade jer,« lover Elton John.

Elton John fotograferet i 2018. I denne uge har han måtte aflyse to koncerter i New Zealand på grund af sygdom. (Arkivfoto)
Elton John fotograferet i 2018. I denne uge har han måtte aflyse to koncerter i New Zealand på grund af sygdom. (Arkivfoto) Foto: ANGELA WEISS
Vis mere

I sidste uge arrangerede verdensstjernen en kæmpe støttekoncert til fordel for amerikanere, der er ramt af coronakrisen.

Det skete ved en 'dagligstue-koncert', hvor en perlerække af superstjerner som blandt andre Billie Eilish, Mariah Carey og Alicia Keys optrådte i deres hjem.

På den måde samlede de mere end 10 millioner dollar ind til formålet.

Tidligere på året måtte Elton John aflyse flere koncerter i New Zealand under sin afskedsturné på grund af sygdom.