Elton John gjorde sig klar til at sige ja til sin mangeårige partner David Furnish, efter det endelig var blevet lovligt for homoseksuelle at indgå i et registreret partnerskab.

Men Elton Johns mor gjorde, hvad hun kunne for at ødelægge dagen.

Det afslører verdensstjernen - der står bag kæmpe hits som 'Something About the Way You Look Tonight', og 'That's What Friends Are For' - i en ny selvbiografi kaldet 'Me' (mig, red.), hvor han for første gang åbner op om morens opførsel.

»Jeg var så lykkelig, som jeg kan huske, jeg nogensinde har været,« skriver 72-årige Elton John og fortsætter:

Elton John
Elton John
Vis mere

»Og det var i det øjeblik, min mor mødte op i en rolle som en ravende sociopat.«

Ifølge Elton John gik dagen galt helt fra starten af. Det skriver People, der har læst lidt af bogen, som udkommer 15. oktober i Danmark.

Moren ankom sammen med Elton Johns stedfar, men de nægtede begge at stige ud af bilen, ville bestemt ikke køre i konvojen af biler, der skulle bringe gæsterne til cermonien, og hun havde i hvert fald ingen intentioner om at deltage i den efterfølgende fest, skriver Elton.

Elton John vidste med sig selv, at han ikke ville lade morens humørsvingninger ødelægge dagen, selvom 'hun prøvede så godt hun kunne,' som sangeren skriver.

Elton John sammen med sin mand David Furnish
Elton John sammen med sin mand David Furnish Foto: YANN COATSALIOU
Vis mere

Han vidste, han måtte holde masken og nyde dagen, både for sin egen skyld, men også fordi hele verdens øjne hvilede på ham gennem pressen, som var til stede.

Morens dårlige humør varede ceremonien ud, hvor hun begyndte nærmest at råbe op, da Elton John og David Furnish skulle sige deres ja og meget vredt skrev under som vidne på, at de to nu kunne kalde sig registrerede partnere.

Også til festen forsøgte hun at stikke en kæp i hjulet flere gange - dog uden den store succes, selvom hun formåede at skabe dårlig stemning over for alle, hun talte med.

Senere, efter festen var vel overstået og der var gået noget tid, fandt Elton John ud af, at moren og stedfaren havde forsøgt at stoppe ceremonien, inden den overhovedet var fundet sted - angiveligt fordi hun frygtede for Elton Johns karriere, der ellers kørte på skinner og havde gjort det i mange år.

»Hun havde aldrig tidligere været homofobisk,« husker Elton John i 'Me'.

»Jeg tror, det egentlige problem var, at hun ikke kunne håndtere tanken om, at navlestrengen endelig blev klippet og hun kunne ikke bekymre sig om andet, heller ikke det faktum, at jeg endelig var lykkelig.«

Forholdet til moren blev dårligere og dårligere, som tiden gik. Hun blev ikke inviteret, da Elton John og David Furnish blev viet i en kirke i 2014, da det blev lovligt i England. Og selvom han støttede hende finansielt gennem alle årene, så de ikke meget til hinanden.

Moren døde i 2017 efter et sygdomsforløb. Elton John udtrykte dengang stor sorg over tabet på Twitter, hvor han skrev:

'Meget ked af, at min mor gik bort i morges. Jeg så hende så sent som i mandags, og jeg er i chok. Sikker rejse, mor. Tak for alt. Jeg kommer til at savne dig rigtig meget. Knus, Elton.'