Hugo Helmig er i behandling for et kokainmisbrug, som han har kæmpet med i længere tid, og den slags behandling kræver støtte fra familie og venner.

Sådan lyder det fra overlæge og misbrugsekspert Henrik Rindom.

»Det er enormt vigtigt, at man sammen med sine pårørende kan have en åben, ærlig samtale om problemerne, fordi det er helt vildt, hvor stærke kræfter man har med at gøre her.«

»Det kræver også, at man som pårørende er støttende, ikke fordømmende, og virkelig sætter sig ind i, hvor seriøst et problem det er at være afhængig.«

Den 20-årige sanger aflyser alle koncerter i resten af 2019 – sammelagt 13 koncerter i henholdsvis Danmark og Tyskland.
Den 20-årige sanger aflyser alle koncerter i resten af 2019 – sammelagt 13 koncerter i henholdsvis Danmark og Tyskland. Foto: Pressefoto
Vis mere

Henrik Rindom understreger, at han udtaler sig om behandling af kokainmisbrug generelt og ikke Hugo Helmigs konkrete tilfælde.

Mandag oplyste Hugo Helmigs management i en pressemeddelelse, at den 20-årige sangstjerne har aflyst alle sine koncerter i resten af 2019 blandt andet på grund af sit stofmisbrug, som han har kæmpet med i længere tid.

Hverken Hugo Helmig, hans familie eller management har ønsket at kommentere yderligere på nuværende tidspunkt, men særligt hans mor, Renée Toft Simonsen, har tidligere givet udtryk for, at hendes søn har hendes fulde støtte.

'I dag holder vi hjertet åbent hjemme hos os,' skrev hun blandt andet i et Instagram-opslag tilbage i marts, efter det kom frem, at Hugo Helmig måtte overnatte i detentionen, efter han blev taget i en voldsom kokainrus på gaden i Aarhus.

For få dage siden gav Renée Toft Simonsen også et interview til den norske avis VG, hvor hun talte om sønnens misbrug.

Her gav hun blandt andet udtryk for, at hun synes, sønnen burde fokusere på sit helbred frem for sin karriere.

»Jeg synes, han burde gå ind i en proces, hvor han får styr på det, han går og kæmper med. Og det vil han gerne. Men han vil også på turné. Han vil ud at spille,« sagde den bekymrede mor.

Og nu ser det ud til, at Hugo Helmig har lyttet til sine nærmeste. Foreløbig holder han pause fra musikken resten af året. Hvorvidt det kommer til at vare længere end det, må tiden vise.

Begge Hugo Helmigs forældre ved, hvilken effekt det afhængighedsdannende stof kan have.

I bogen 'Helmig og kærligheden' fortæller Thomas Helmig ærligt om sit forbrug af både alkohol og hårde stoffer.

'Måske har alkoholen indimellem haft lidt for godt fat i mig, men det andet har jeg aldrig følt mig på vippen til at blive afhængig af. Jeg har alle dage vidst, at man aldrig skal fucke med stoffer. Det har jeg kunnet se omkring mig. Jeg ved, at coke er godt, indtil det ikke er godt mere, og så bliver det noget rigtig skidt,' fortalte Thomas Helmig.

Også Renée Toft Simonsen har prøvet både kokain og ecstasy, da hun i 1980'erne dannede par med Duran Duran-bassisten John Taylor.