Den 20-årige sangstjerne Hugo Helmig aflyser alle koncerter i resten af 2019.

Det skyldes en hektisk koncertkalender kombineret med, at han har taget hul på et behandlingsforløb for sin stofafhængighed.

'Denne hårde belastning, både privat og professionelt, betyder, at Hugo Helmig nu ser sig nødsaget til helt at trække stikket i en længere periode,' lyder det i en pressemeddelelse, som hans management har udsendt mandag eftermiddag.

Hugo Helmig ærgrer sig over aflysningerne, men ser dem som nødvendige.

'Jeg har fået en personlig indsigt i løbet de sidste par måneder, som jeg bliver nødt til at tage alvorligt, også selvom det har mange omkostninger. Det beklager jeg meget over for både publikum og arrangører, og jeg kan kun håbe på deres forståelse for beslutningen,' siger han.

Der er tale om sammenlagt 13 koncerter i Danmark og i Tyskland, som bliver aflyst.

'Der er ikke noget, jeg hellere ville, end at stå oppe på de store scener denne sommer – men jeg bliver simpelthen nødt til at fortsætte det arbejde med mig selv, som jeg har sat i gang.'

Hugo Helmigs manager, Jakob Sørensen, fortæller, det er den sværeste beslutning, som Hugo Helmig hidtil har truffet i sin karriere.

'Det har været et utroligt hårdt år for Hugo personligt, men han gennemførte sine forårskoncerter på trods af en stor personlig nedtur og et enormt medietryk oveni. Nu har vi sammen med Hugo vurderet, at resten af året skal investeres i det personlige arbejde, der er sat i værk, og som det ikke vil være sundt at afbryde med en ny række koncerter.'

Det sker, efter Hugo Helmig tidligere på året måtte overnatte i detentionen, efter han blev taget i en voldsom kokainrus på gaden i Aarhus.

Han undskyldte episoden over for sin familie og fans. Det gjorde han blandt andet på de sociale medier.

'Tusind tak for alt den kærlighed og forståelse, jeg har modtaget de sidste par dage,' skrev han i et opslag på Instagram.

'Jeg er dybt taknemmelig og glæder mig meget til at komme ud og spille i weekenden. Jeg er ked af mine fejl, men ser fremad, og nu skal det handle om musikken. Vejle – undskyld – vi ses en anden gang. Kh. Hugo.'

Mor opfordrede Hugo til pause

Den talentfulde musiker, hans familie eller management har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Men Hugo Helmigs mor, Renée Toft Simonsen, har for få dage siden givet et interview til den norske avis VG.

Her talte moderen blandt andet om sønnens stofmisbrug.

»For et års tid siden blev han afhængig af kokain. Det har været hårdt. Han har selv ønsket behandling, men i marts havde han et tilbagefald,« siger hun i interviewet med VG.

Her gav hun udtryk for, at sønnen burde fokusere på sit helbred frem for sin karriere.

»Jeg synes, han burde gå ind i en proces, hvor han får styr på det, han går og kæmper med. Og det vil han gerne. Men han vil også på turné. Han vil ud at spille,« sagde den bekymrede mor.

Og nu ser det ud til, at Hugo Helmig har lyttet til sine nærmeste. Foreløbig holder han pause fra musikken resten af året. Hvorvidt det kommer til at vare længere end det, må tiden vise.