Nike trækker bremsen i med skandalerapperen Travis Scott.

Den amerikanske virksomhed skulle have lanceret et par spritnye Travis Scott Air Max-sko i midten af december, men det kommer ikke længere til at ske.

Det skriver TMZ, som desuden kan berette, at udskydelsen af skoene sker som følge af tragedien under Astroworld Festival 5. november.

Her opstod der kaos, mens Travis Scott var på scenen, hvilket medførte, at ti personer indtil videre har mistet livet.

Den 30-årige rapper er efterfølgende blevet sagsøgt af en lang række tilskuere, som mener, at rapperen opildnede til kaosset.

Ifølge TMZ udtaler Nike, at de udskyder skoene »ud af respekt for de berørte af tragedien«.

Skoene skulle have været lanceret 16. december.

Det er uvist, hvornår de nu bliver lanceret i stedet, da Nike ikke har delt yderligere informationer på nuværende tidspunkt.

Travis Scotts og Nikes samarbejde begyndte i 2017, da rapperens første design af Nike-skoen Air Force 1 blev lanceret.

Rapperen har siden stået bag en lang række Nike-designs såsom Cactus Jack Air Jordan 4, Air Jordan 33 og SB Dunk.

Nikes beslutning om at sætte Travis Scotts nye sko på hold sker i kølvandet på nyheden om Astroworld-tragediens tiende offer.

Mandag gik den blot ni år gamle Ezra Blount bort efter at have ligget i koma siden ulykken under rapperens koncert.

Flere end 300 mennesker kom til skade under kaosset, og Travis Scott er siden blevet kritiseret for at fortsætte sin optræden, selvom ambulancer stødte til, og folk blev båret væk.

Rapperen har selv delt følgende udtalelse om tragedien:

»Mine bønner går ud til familierne og alle, som er berørt af det, der skete på Astroworld Festival. Jeg er dedikeret til at samarbejde med befolkningen i Houston for at hele og støtte de berørte familier.«

Nike er ikke den eneste virksomhed, der holder igen, når det kommer til deres samarbejde med Travis Scott. Også onlinespillet Fortnite har trukket bremsen i.