Bloggeren Fie Laursen indrømmede lørdag aften, at hun har opdigtet mange af sine historier. Det gjorde hun i en video på sin kanal på YouTube. I en sms-korrespondence med BT fortæller den 19-årige, at det var en svær beslutning at lægge kortene på bordet - og det var en beslutning, der allerede nu har fået konsekvenser.

Det er dagen derpå for Fie Laursen, der lørdag aften afslørede, at hun har 'skabt en fiktiv person' - og at mange af hendes historier er opdigtet eller overdrevet for blandt andet at tjene penge. BT har forsøgt at få den unge blogger i tale, men den 'overvældede' hovedperson har ikke lyst til at tale over telefon og svarer i stedet på BTs spørgsmål i en række sms'er.

Var det en svær beslutning at offentliggøre videoen og indrømme alle de ting?

»Det var svært, fordi jeg var 80 procent sikker på, at jeg ville blive lagt for had, men jeg er overrasket over mennesker og Danmark. Folk er gode. I går græd jeg af glæde hele aftenen, og i dag er jeg lettet. Føler endelig jeg kan trække vejret igen.«

Hun er positivt overrasket over den modtagelse, videoen, som i skrivende stund er blevet set knap 139.000 gange på YouTube, har fået. Hun peger på, at videoen, der er over 15 minutter lang, har fået flere 'likes' end 'dislikes' - p.t. 5.035 mod 620.

»Det siger meget om folks reaktion,« skriver hun til BT.

Afsløringen har dog allerede fået konsekvenser, fortæller Fie Laursen.

»Min beslutning kommer til at påvirke mig finansielt, hvilket jeg er afklaret omkring og klar til. Jeg ved, jeg vil gå ned i læsere, og jeg vil miste to tv-programmer, jeg skulle lave. Det ene var faktisk mit eget tv-program, hvor man følger mit skøre liv, men nu er mit liv jo ikke så skørt. Jeg har fået en besked fra tv-produktionen om, at mit eget tv-program er trukket, da de ønskede en vild pige, som jeg udstrålede.«

Hun ønsker ikke at nævne producenten. Det andet program er hun selv sprunget fra, fordi hun 'ønsker at beholde sin værdighed'. Hvilket program, det drejer sig om, fik BT ikke umiddelbart svar på.

»Det program er ikke mig, men mere noget, jeg så som en hurtig vej til mere berømmelse,« skriver Fie Laursen og fortæller, at hun også vågnede til en besked om et møde om en kommende bog, hun vil skrive og kalde 'Min Ærlighed' - ligesom titlen på YouTube-videoen.

»Jeg tror, alting sker af en årsag. Jeg mistede mit eget tv-program, men udgiver en ærlig bog. Måske var jeg bedre foruden et falsk tv-program.«

Hun fortsætter:

»For mig er det vigtigere, jeg kan se mig selv i øjnene, og at folk kender mig og kan dømme mig, som jeg er, og ikke den jeg udgiver mig for.«

Hvad skal der ske med bloggen?

»Folk kan forvente mode og livsstil, som jeg altid har postet oveni, men jeg gør mig mange tanker om, hvilke emner jeg skal tage hånd om - såsom mobning, spiseforstyrrelser, angst og kærestesorger,« skriver den 19-årige blogger, der i videoen understreger, at flere af hendes historier dog har været rigtige. Det gælder for eksempel historierne om spiseforstyrrelser og mobning.

»Jeg føler endelig, jeg kan bruge min stemme til noget rigtigt, og jeg er glad for folks opbakning.«

Du kan se videoen fra Fie Laursen herunder.