I kølvandet af at Christian Kjær er blevet idømt en betinget fængselsstraf og har fået frataget sine royale titler, har han og konen, Susan Astani, nu sat deres hus til salg.

'Titlerne spiller ikke en så stor rolle, men uretfærdigheden er svær at leve med,' skriver Susan Astani til B.T. om, hvorfor de har valgt at sætte den 650 kvadratmeter store landejendom 'Sandbjerggård' syd for Hørsholm til salg.

Advokat og rigmand Christian Kjær er, ifølge hans kone, frygteligt ked af det på grund af den dom, han har fået for at have ramt en trafikofficial under et cykelløb.

Senest har Dronningen også valgt at fratage 76-årige Christian Kjær de royale titler af kammerherre, hofjægermester samt ridder af første grad af Dannebrog.

'Det er simpelthen ikke fair'

Søndag skrev Susan Astani en status på Facebook, hvor hun skriver, at Christian er så ked af det, at hun er bekymret for hans helbred.

'Når noget er uretfærdigt, så gør det virkelig ondt. Min glade mand er totalt knust og kan ikke holde tårerne tilbage.'

Susan Astani skriver også, at Christian Kjær først og fremmest er ked af det, fordi han ikke mener, han bliver behandlet retfærdigt.

»Titlerne spiller ikke en så stor rolle, men uretfærdigheden over at miste de fine titler på baggrund af en løgnehistorie gør meget ondt. Det er simpelthen ikke fair,« siger hun til B.T.

Finansmanden Christian Kjær bor sammen med sin kone, Susan Astani, på Sandbjerggaard i Hørsholm. Det er den ejendom, de nu vælger at sælge.
Finansmanden Christian Kjær bor sammen med sin kone, Susan Astani, på Sandbjerggaard i Hørsholm. Det er den ejendom, de nu vælger at sælge. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Ifølge Susan Astani er hendes mand nemlig uskyldig, selvom han i februar fik en dom, der lød på 30 dages betinget fængsel, fratagelse af kørtkort i et år samt en bøde på 10.000 kroner.

Og fordi de begge mener, sagen er 'uretfærdig', har de valgt at sætte ejendommen til salg.

'Vi har lige sat Sandbjerggård til salg. Christian har fået nok,' skriver Susan Astani i kommentarfeltet til sin status.

Hertil spørger en Facebook-bruger, om 'det ikke er en lidt voldsom reaktion', hvortil hun svarer:

'Nej, ikke når du bliver straffet for noget, som du ikke har gjort,' og forklarer videre i tråden, at det ikke handler om at flygte, men om at blive 'respekteret og leve i fred'.

Påkørte trafikofficial

Christian Kjær fortalte i retten, at han om morgenen 18. august sidste år havde været ved bageren for at 'forkæle sin kone'.

Da han var på vej tilbage, blev han af en trafikofficial bedt om at køre en anden vej på grund af afholdelsen af cykelløbet Sorgenfriløbet.

Retten i Lyngby fandt det bevist, at rigmanden havde tilsidesat færdselsloven ved ikke at følge anvisningerne fra de udsendte trafikofficials.

Christian Kjær og Susan Astani til Dronning Margrethes 70 års fødselsdag.
Christian Kjær og Susan Astani til Dronning Margrethes 70 års fødselsdag. Foto: Casper Christoffersen
Vis mere

Christian Kjær påkørte i den forbindelse den ene official med så lav fart, at det kunne sidestilles med et 'skub'.

Svært at bevise uskyld

Susan Astani giver dog på Facebook en anden udlægning af hændelsen.

'Hele det her show handlede kun om en uenighed om, Christian skulle bakke tilbage i en vej, som ligger op til motorvejen uden udsyn, eller at vende om og køre tilbage. Christian har begået den store kriminelle handling, at han har valgt at vende om i stedet for at bakke tilbage!' skriver hun.

'Christian blev dømt alene på baggrund af to personers påstand mod en.'

Under retssagen fortalte Christian Kjær også, at han godt vidste, det var svært at bevise sin uskyld.

Det var i forbindelse med, at anklageren i sagen ville vide, hvorfor han ikke havde anmeldt den official, der angiveligt var truende.

»Det er, fordi jeg er jurist. Jeg ved, at to vidner mod en ville betyde, at jeg ikke havde en chance,« forklarede han.

Og det blev da også de to løbsofficials forklaring, der vægtede højest i retten.