Dronningen ankom med et stort smil til Tivoli, mens publikum rejste sig for majestæten, da hun satte sig på midterrækkerne.

Og Hendes Majestæts smil blev kun større under den 30 minutter lange opførsel af 'Den standhaftige tinsoldat' på Pantomimeteatret.

Hun har været med til at skabe scenografien i samarbejde med blandt andre komponisten James Price.

Den har været opført i 2013, i 2014 og i 2018, og alligevel grinede dronning Margrethe højlydt, da tinsoldaten hoppede ind i en kæmpefisks mund.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II var i strålende humør dagen efter prins Joachims fødselsdag.
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II var i strålende humør dagen efter prins Joachims fødselsdag. Foto: Claus Bech
Vis mere

Humøret var højt, selv om vinden – og kulden – tog til.

Hun viste heller ingen tegn på træthed, selv om hun i aftes fejrede fødselsdagsfest for sin søn prins Joachim på Amalienborg, hvor alle otte børnebørn var med.

Pressen fryser stående i modsætning til majestæten, som måske vil afsløre lidt fra den omtalte fest?

Når man spørger dronningen, skal man spørge hurtigt og præcist, for ellers er hun væk med sine hofdamer, får B.T.s udsendte at vide.

Så da forestillingen er slut, bliver der spurgt: Deres Majestæt, hvordan gik festen i går?

»Det gik fint. Nå, i går? Det gik fint,« svarer den fortsat smilende dronning, der stopper kort op for at suse videre.

Suser ind backstage for at hilse på de medvirkende, fortæller Tivolis pressechef, Torben Plank, efter det fem sekunder lange interview.

»Dronningen har fulgt arbejdet rigtig tæt i den seneste uge. Hun har været til stor fest i går, så jeg ved ikke, hvor længe hun bliver i dag.«

»Der bliver sagt skål derinde, og det er meget uformelt. For når dronningen er her, er hun scenograf og en del af forestillingen, og hun taler med de fleste.«

»Det er også derfor, pressen ikke bliver inviteret indenfor,« siger Torben Plank.

'Den standhaftige tinsoldat' er den femte forestilling, dronning Margrethe har været med til at skabe til Pantomimeteatret.

Tidligere har hun været med til at lave scenografi til 'Kærlighed i skarnkassen' i 2001, 'Tommelise' i 2005, 'Fyrtøjet' i 2007 og 'Svinedrengen' i 2009.