Radioværten Mads Aagaard Danielsen er blevet fyret fra DR.

»P1-vært Mads Aagaard Danielsen er nu – efter først hjemsendelse, undersøgelse og siden obligatorisk høringsperiode på to uger – afskediget på baggrund af manglende tillid til ham og hans varetagelse af opgaven som vært og programmedarbejder i DR.«

Sådan lyder det i en intern orientering til afdelingen i DR, skriver DR Nyheder selv.

Hele sagen om Mads Aagaard Danielsen udspringer af en artikel i Berlingske forrige søndag, hvor flere personer stod frem og fortalte, at P1-værten havde udsat dem for grov chikane, krænkelser og truende adfærd.

I artiklen i Berlingske kunne man også læse, at der i 2019 var blevet indsendt en klage over Mads Aagaard Danielsen fra daværende direktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, efter ansatte var blevet chikaneret af radioværten.

Klagen fik dog ikke konsekvenser for Mads Aagaard Danielsen, som kunne fortsætte i sit job på P1, hvor han blandt andet har været vært på programmet 'Shitstorm'.

»Meget tyder på, at den relevante chef i forhold til beskrivelserne i Berlingske, som ikke længere er ansat i DR, skulle have ageret hurtigere, anderledes og orienteret videre om forholdene, blandt andet ved henvendelserne udefra,« har DR's kulturredaktør, Henrik Bo Nielsen, udtalt i en mail til B.T.

I en sms til Berlingske har Mads Aagaard Danielsen beklaget sin opførsel – og han fortalte, at han nu ville søge hjælp hos professionelle:

»Jeg er dybt ulykkelig og forfærdet over, hvordan jeg har behandlet andre mennesker. Selv om der er flere elementer i vidnesbyrdene, som jeg ikke kan genkende, så er der alt for mange, som jeg godt kan. Jeg skylder alle, som jeg har opført mig grænseoverskridende over for, min største undskyldning,« skrev han blandt andet.