For 25 millioner kroner kan man blive ejer af legendariske Damhuskroen i Rødovre, som siden 1934 har været ejet af Dot Wessmans familie.

Da nyheden om salget kom 25. juni i lokalavisen Rødovre Lokal Nyt, var det småt med ordene fra Dot Wessmans eksmand, Tommy Wessman, der også har været en del af ejerkredsen. Han sagde dengang, at han 'lige nu' ikke ønskede at komme nærmere ind på, hvorfor kroen er sat til salg.

Men nu tager den kendte bakkesangerinde bladet fra munden og fortæller åbenhjertigt, hvorfor kroen, der blandt andet er kendt for sine enkeballer, er sat til salg.

Det sker i et længere, eksklusivt interview med B.T., hvor hun også beretter om de svære år, hun og familien har gennemlevet siden 2015, hvor hendes datter Johanne i en alder af 21 kørte galt i en soloulykke på Helsingørmotorvejen og fik en hjerneskade.

»Jeg kan ikke være alle steder. Det er kun på grund af Johanne. Det er min nevø, der forpagter den, og det går godt, men jeg bliver nødt til at erkende, at jeg ikke magter alt. Jeg skal være hjemme hver nat, for lige nu er der ingen, der passer Johanne om natten,« siger Dot Wessman om salget.

Nevøen Dan Løvenhertz forpagter sammen med Camilla Danielsen kroen frem til 2022. I det seneste regnskabsår har kroen ikke været nogen dårlig forretning for Dot Wessman. Selskabet bag, Damhus Tivoli A/S, kom i 2017 ud med et overskud på 2,4 millioner kroner.

Beslutningen om at sætte kroen til salg har været tung.

»Ja, det er ved gud, det har. Den beslutning har taget mig ti år at nå frem til. Som det er nu, har jeg ingen at give det videre til. Jeg håber selvfølgelig, at køberen vil fortsætte driften. Det gør ondt, men der er ikke nogen, der kan fortsætte. Jeg ville kæmpe mig ihjel,« siger Dot Wessman.

Ifølge EDC Erhverv er der flere interesserede købere til Damhuskroen.

B.T. bringer torsdag et længere interview med Dot Wessman, hvor hun fortæller om sine fremtidige overvejelser.