Den danske skuespiller Lily Weiding er død. Hun blev 96 år.

Det skriver Politiken.

Hun var en stor skuespiller, der har optrådt på teatre overalt i Danmark. Hun debuterede allerede som 17-årig på Frederiksberg Teater i rollen som Emily i 'Vor by'.

Året efter blev hun optaget som elev på Det Kongelige Teaters elevskole, hvor hun senere også blev ansat. Her blev hun Det Kongelige Teaters førende skuespillerinde.

Hun endte derfor ud med at have en 65 år lang karriere på de skrå brædder, da hun pensionerede sig selv som 83-årig.

Hun har dog ikke kun vist sit storslåede talent i teaterverdenen, hun har også været med i flere film. Her har hun blandt andet medvirket i Erik Ballings 'Martha', Peter Schrøders 'Det forsømte forår' og ikke mindst Anders Thomas Jensens kæmpehit 'De grønne slagtere'.

Lily Weiding blev enke tre gange.

Hendes første mand var skuespiller Sigfred Johansen, som døde i 1953. I 1962 døde Mogens Wieth, som ligeledes var en dansk skuespiller.

Og i 2018 døde hendes store kærlighed og livsledsager Morten Grunwald.

Et dødsfald, som Lily Weiding dengang beskrev som et tomrum, da B.T. talte med hende.

»Jeg er i et tomrum, og det vil jeg være rigtig længe,« fortalte en dybt berørt Lily Weiding i november 2018.

De møde hinanden, da Morten Grunwald var bare 25 år, på det Kongelige Teater, hvor Lily Weiding var hans ti år ældre kollega og nationalscenens førende skuespillerinde.

På det tidspunkt var Lily Weiding dog gift med en anden. Så det var først fem år senere, hvor de mødte hinanden igen, og Lily Weiding var blevet enke, at de fandt sammen.

I 1965 blev de kærester og spillede også sammen i julekalenderen 'Jul på Slottet'. Først i 1980 giftede de sig, og sammen fik de datteren Tanja Grunwald.