Skuespilleren David Owe vandt i 2005 'Vild med Dans' med danseren Vicki Jo.

Nu er han aktuel i 'Korpset' på TV 2, og her åbner han op for, hvilke konsekvenser det fik pludselig at blive et genkendt ansigt hos en stor del af danskerne.

For selvom mange godt kunne lide den unge skuespiller, der hver fredag dansede sig tættere og tættere på sejren, var der – som der så oftest er – også folk i den helt modsatte grøft.

»Da jeg vandt ‘Vild med dans’ i 2005, der skete det, at verden eksploderede for mig. Alle vidste, hvem jeg var, og der var en hel masse, der synes, at jeg var alletiders, men det jeg også oplevede var, at der var virkelig nogen, der ikke kunne lide mig.«

»Jeg blev spyttet i hovedet, jeg er blevet slået til, jeg er blevet provokeret. Det er der mange mennesker, der har prøvet, men at jeg kunne mærke det komme ud af ingenting fra nogen, jeg ikke kender, blev jeg virkelig, virkelig overrasket over. Det havde indflydelse på min måde at være i verden,« siger han i programmet.

Og det stoppede ikke der.

Til TV 2 fortæller han, at der blev skrevet på hans bil og kastet poser med hundelort op i tagrenden. Oplevelser, der gjorde ham virkelig ked af det.

Den meget ekstroverte David Owe begyndte at ændre sig, da han oprigtigt troede på, at de fleste syntes, han var en idiot.

»Fra at være en, der gik ind i et rum og var sprudlende og tilførte energi, blev jeg mere sådan en, der sad i hjørnet,« siger han til TV 2.

Vicki Jo og David Owe i TV2's underholdningsprogram'Vild Med Dans'.
Vicki Jo og David Owe i TV2's underholdningsprogram'Vild Med Dans'. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

Oplevelserne betød også, at han først blev selvstuderende på psykologistudiet, han var begyndt på året før 'Vild med dans', før han til sidst satte det helt på pause.

At komme væk fra rampelyset blev et aktivt valg, og selvom han stadig fortsatte som skuespiller, var det på de mindre teaterscener og i tyske tv-serier.

Men David Owe kom tilbage til studierne, og siden 2017 har han ved siden af skuespillet arbejdet som psykolog.

Her har han kunnet trække på sine egne erfaring, når han skulle hjælpe sine klienter.

Han anerkender dog, at andres mening stadig betyder meget for ham, selvom han ville ønske, at det ikke var sådan.

»Jeg føler mig stadig utryg blandt mennesker ude i verden, fordi jeg ved, eller jeg ved det jo ikke, men jeg har en mistanke om, at der er nogen, der synes, jeg er en idiot,« siger han i programmet.

Den 43-årige skuespiller betegner sig selv som en, der har en social fobisk tilstand. Her er et af kriterierne, at man er bange for negativ evaluering fra andre.