Lyt til artiklen

»Noget sjuskeri« og »et los over skinnebenet«.

Med disse ord henviser skuespilleren David Dencik til tv-serien om Leonora Christina Ulfeldt, som DR valgte at lægge ned.

Beslutningen om at skrotte serien blev nemlig truffet, kun otte uger før optagelserne skulle gå i gang. Og det efterlod derfor et hul på et halvt år i den dansk-svenske skuespillers kalender. Det skriver Jyllands-Posten.

Begrundelsen lød, at den ellers stort anlagte tv-serie om Christian 4.s datter Leonora Christina Ulfeldt ikke kunne holde sig inden for budgettet, og at man desuden manglede egne produktionskræfter.

David Dencik har ifølge Jyllands-Posten sagt nej til »fede opgaver« i England, fordi han skulle have spillet en af de bærende roller i 'Leonora'.

Og skuespilleren er ikke bare bitter. Men vred.

»Jeg føler mig ikke særlig bitter. Nej, jeg er nok mere vred. Jeg synes, det er noget sjuskeri med noget, der er så sårbart og betyder så meget for så mange mennesker. Det er jo det, man har: sin faglighed og sin familie i bedste fald. Og når man får sådan et los over skinnebenet, kæmper jeg med at bevare respekten og ikke blive vred, for livet er for kort til den slags dumheder,« siger Dencik til Jyllands-Posten og fortsætter:

»Jeg ved ikke, hvad der er sket, jeg kender ikke årsagen til noget som helst, jeg har bare læst det i avisen, men det er min virkelighed nu. Vi har lige haft halvandet års pandemi, og nu kommer der et halvt år mere med den samme vare: surdej, skak og klaverspil, og hvad man nu gør. Jeg prøver bare at komme igennem det, indtil jeg kan fylde kalenderen op igen.«

Indtil videre har DR udskudt serien, som skulle have haft premiere i 2024, i to år. For David Dencik er projektet dog endegyldigt lagt ned.

Efter udskydelsen af 'Leonora' blev DRs dramachef, Christian Rank, afskediget.