Anders Matthesens indslag til prisfesten 'Guldtuben' deler vandene på de sociale medier. Dagen derpå er der dog 'no hard feelings' fra Rasmus Brohave. Danmarks vel nok største stjerne på YouTube var nemlig vild med den såkaldte roast, som Anders Matthesen lavede af ham og en række andre unge stjerner under prisuddelingen i Royal Arena i København.

»Det var sjovt. Jeg synes, det var virkelig fedt, og jeg grinede virkelig meget. Det var et ekstra krydderi til showet, og det gjorde det hele meget sjovere,« lyder det søndag fra Rasmus Brohave.

Reportage fra Guldtuben 2017. Alle vinderne
Reportage fra Guldtuben 2017. Alle vinderne Foto: Nikolai Linares
Vis mere

Anders Matthesen indtog scenen sidst på aftenen i skikkelse af den fiktive youtuber Jannik Rundholdt. Han skulle præsentere og overrække prisen til Årets Youtuber. En pris, som gik til Alexander Husum.

At dømme efter både reaktionerne i salen, og ikke mindst opdateringerne på de sociale medier efter showet, så var meningerne om Matthesens indslag delte.

På Facebook og YouTube er der flere brugere, der er pikerede over ’den gamle mand med skægget’, som de ikke synes, var sjov, mens andre gør opmærksom på, at det hele var en joke og iøvrigt fremført af Danmarks bedste komiker.

At dømme efter reaktionerne fra publikum i salen, var det heller ikke alle, der kunne se det sjove i indslaget.

Én af dem, der fik det glatte lag af 'Anden', var 19-årige Rasmus Brohave. Han er en af Danmarks absolut største stjerner på YouTube, og trods sin unge alder har han allerede udgivet sin egen selvbiografi. Lørdag aften var han indstillet til flere priser.

Men den unge mands flotte cv imponerede tilsyneladende ikke Jannik Rundholdt, alias Anders Matthesen. På scenen henveniste standupperen bl.a. til, at nogle mener, at Brohave kun er populær, fordi han er køn.

»Hvad er det for noget bullshit at sige. Så køn er han sgu ikke, mand,« lød det fra Matthesen.

Da BT fanger Brohave på telefon søndag eftermiddag, griner han højlydt, da joken bliver læst op igen.

»Jeg føler selv, jeg har rimelig meget selvironi, og det synes jeg også, man bør have, når man stikker næsen frem, som vi gør,« lyder det fra Brohave, som dog også fornemmede, at en del af Matthesens jokes ikke fangede det unge publikum.

»Jeg kender Anders. Jeg ved godt, at det på en eller anden måde er kærlighed. Jeg kan sagtens se det sjove i det. Det er comedy, og det er lidt groft nogle gange.«

»Folk grinede, men der var utrolig mange, der ikke forstod det. Der var børn i salen ned til 12 år, og jeg ved ikke helt, om de forstod den humor. Det var derfor, der var en lidt mærkelig stemning i salen,« forklarer han.

Lørdag aften var han nomineret til flere priser ved den årlige prisuddeling til youtubere og instagrammere, Guldtuben. Han har tidligere vundet prisen som årets bedste på YouTube og lørdag var han nomineret i flere kategorier. Han vandt prisen som Årets Vlogger.