»Vi er nået dertil, hvor man ikke kun skal kunne lide at arbejde med børn, men man skal også være bimlende vanvittig for at være pædagogmedhjælper.«

Sådan lyder det mandag fra den danske komiker Torben Chris til BT efter, at han har skrevet et længere opslag på sin Facebook-profil omkring offentligt ansattes arbejdsvilkår. Her giver han udtryk for, at der er mange, der tjener så lidt, at hvis forholdene bliver gjort værre, så kan det næsten ikke betale sig at arbejde.

Det kommer ovenpå de aktuelle kommunale overenskomstforhandlinger. Her har der blandt andet været lagt op til, at det skal være muligt at fjerne den betalte frokostpause. Det forarger komikeren, som mener, at grænsen er nået.

»Jeg var pædagog og pædagogmedhjælper i 10 år. Jeg har aldrig taget en frokostpause. Det har du ikke tid til. Der er ikke nogen, der sætter sig ind og spiser for sig selv. Du sidder jo ikke og ser på børnene spise først for så at spise for dig selv bagefter,« siger han og fortsætter:

»Det ville klæde politikerne at komme i praktik i en børnehave. Jeg tror, de har mistet kontakten til den virkelige verden. Jeg ved ikke, om det er, fordi de tror, man kan sætte børnene på pause,« lyder det fra ham.

Torben Chris har skrevet opslaget for at vise sin støtte til dit offentligt ansatte, som han mener fortjener mere end nedskæring på nedskæring. Han tror også, det gør sig gældende på de danske sygehuse, hvor sygeplejerskerne, ud fra komikerens egne oplevelser, løber så hurtigt de kan, men der er stadig mangler.

»Hvis man ikke har nogen penge at give af, så kan det da ikke betale sig«

I sit Facebook-opslag skriver han blandt andet, at han finder det underligt, at politikerne ikke ønsker at pille ved deres egen løn eller pension, da det skal kunne matche lønnen i det private. Det undrer ham, at det ikke gør sig gældende for offentligt ansatte.

»Jeg er jo komiker, så jeg sætter tingene på spidsen. Jeg kan godt lide at bruge politikernes egen argumetation mod dem. 'Det skal kunne betale sig at arbejde', siger de hver gang, vi taler om skat. Men hvis man ikke har nogen penge at give af, så kan det da ikke betale sig,« siger han og lægger vægt på at hans egen kone arbejder som pædagog.

»Vi risikerer at miste kompetente mennesker. Det er ved at blive et erhverv, hvor man har en drøm og så konstaterer man efter noget tid, at forholdene er så dårlige, at man smutter igen. Det er jo det offentlige, der uddanner folk, så det burde man jo også tage med i sine beregninger.«

Det handler ikke om en kritik af pædagoger og sygeplejersker, men af forholdene.

»Vi har en sindssyg god børnehave. Det er der ikke tvivl om. Men jeg tror, alle kender følelsen af, at hvis du afleverer dit barn i en børnehave med én pædagog og 12 børn, så må helvedet jo bryde lys, hvis det går galt med et af børnene,« slutter Torben Chris, der også er aktuel med showet 'Rage Against the Mainstream.'