Komikeren Michael ’MC’ Christiansen, som er kendt fra blandt andet Tjenesten på P3 og har skrevet jokes til flere kendte satireshows, var i en periode så påvirket af type 1-diabetes, at han flere gange besvimede i fuld offentlighed.

Det fortæller han i et åbenhjertigt interview til Diabetesforeningens medlemsblad Diabetes.

En af gangene var kort før et indslag til P3 i DR Byen.

»Mens jeg lavede “Tjenesten på P3”, væltede jeg omkuld midt i DR Byen på vej ned for at speake et radioindslag. Jeg har også prøvet at vågne op på et hotelværelse i Odense ved, at to ambulancefolk gav mig juice, lyste mig i øjnene, mens de spurgte, hvad mit navn var. Det var en rigtig lorte-situation,« siger Michael ’MC’ Christiansen til medlemsbladet Diabetes.

Problemerne med diabetes sygdommen hos komikeren startede allerede tilbage i 2003, hvor han kort før var blevet nummer to ved DM i stand-up og var ved at etablere sig som komiker.

Men midt på vejen mod standup-toppen opstod der bump.

»Jeg begyndte at tabe mig, jeg var tørstig hele tiden, skulle tisse meget og var træt. På det tidspunkt vidste jeg ikke, at jeg havde alle de klassiske tegn på diabetes,” Michael ’MC’ Christiansen til medlemsbladet Diabetes.

Derfor gik han til sin praktiserende læge, der diagnosticerede komikeren med type 2-diabetes og gav ham metformin og amaryl som piller til behandlingen.

Men det hjalp ikke.

Michael ’MC’ Christiansens blodsukker forblev tordnende højt lige meget, hvad han gjorde, og derfor begyndte han selv at læse op på sine symptomer.

På den baggrund blev komikeren i 2005 sendt videre på hospitalet, her kunne det konstateres, at Michael ’MC’ Christiansen var blevet fejldiagnosticeret. Han havde type 1-diabetes.

»Det var noget værre lort at have fået type 1-diabetes. Tanken om at have et kronisk handicap, der hæmmede mig, var altså virkelig ikke fedt. Samtidig var det rigtig dårlig timing, fordi jeg havde travlt med at forfølge min karriere og slå mit navn fast på comedyscenen. Oveni skulle jeg forholde mig til, at mit blodsukker svingede helt vildt, fordi den insulin, jeg fik i starten, ikke passede til mig. Det gjorde, at jeg flere gange fik akut lavt blodsukker og besvimede,« siger Michael ’MC’ Christiansen til medlemsbladet Diabetes.

Selv om det var noget lort, så valgte komikeren at acceptere sygdommen, han kunne alligevel ikke ændre på det. Den var en del af hans liv.

Accepten af sygdommen har gjort, at Michael ’MC’ Christiansen i dag har kontrol over sin diabetes. Han har fået en pumpe, som hedder OmniPod, der hjælper med at give ham insulin. Samtidig er han meget opmærksom på ikke at stresse sig selv.

»Jeg synes ikke, at min diabetes fylder ret meget i min hverdag i dag. Men den er jo alligevel altid med mig, så jeg har lært at tage mine forholdsregler. Jeg sørger altid for, at der er en eller to af mine kolleger, der ved, at jeg har diabetes,« siger Michael ’MC’ Christiansen og tilføjer.

»Hvis jeg for eksempel skal på en TV-optagelse hele dagen, så sørger jeg altid for at have en god Capri Sonne i nærheden – du ved, den der klassiske, lidt tarvelig juice i en plastikpose nede fra kiosken. Jeg har altid handskerummet i bilen fuld af dem.«

Den fulde historie med Michael ’MC’ Christiansen udkommer den 15. februar i medlemsbladet Diabetes.