Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Festglade deltagere til Reality Awards er smittet med Delta-varianten af corona.

Det erfarer B.T., og nu bekræftes oplysningerne af Styrelsen for Patientsikkerhed.

»Styrelsen for Patientsikkerhed kan bekræfte, at der er et udbrud relateret til Reality Awards. Der er tale om enkelte tilfælde, men fordi der er tale om den særlige variant, Delta-varianten, så laver vi intensiveret smitteopsporing,« oplyser pressetjenesten til B.T.

Reality Awards blev afviklet onsdag på Docken i København, og efterfølgende er delta-varianten altså blevet konstateret blandt deltagerne.

Derfor arbejder Styrelsen for Patientsikkerhed nu på højtryk for at lokalisere alle gæster og deres nære kontakter, så udbruddet kan minimeres.

»Det vil sige, vi kontakter alle nære kontakter og nære kontakters nære kontakter. Og det betyder så, at de mennesker, der har været til stede, dem beder vi nu om at lade sig isolere og lade sig teste i morgen på sjettedagen,« fortæller pressetjenesten.

Ved man, hvor mange tilfælde, der har været?

»Jeg ved ikke præcis, hvor mange det er, men indtil videre er det nogle enkelte tilfælde. Der kan jo så komme flere, nu er der jo en masse, der bliver testet,« lyder det.

Man skulle have coronapas til Reality Awards, men festen er kendt for at være en vanvittig fest, hvor alt kan ske. I år var ingen undtagelse, og 'Paradise Hotel'-stjerne Teitur Skoubo blev smidt ud fra festen, efter han konstant rejste sig op og dermed brød reglerne.

»Jeg forstår det ikke. Alle coronarestriktionerne er overholdt. Alle skulle vise coronapas. Jeg er lige ved at aflevere telefonnumre på samtlige 467 deltagere, så patientopsporingen kan få fat i alle min gæster,« siger Reality Awards-arrangør, Kit Nielsen.

Hun fortæller, hun har det ekstremt dårligt over situationen.

»Jeg er lige ved at dø over det. Det er det mest forfærdelige i hele verden. Jeg har det så dårligt.  Vi har bare taget alle forbehold. Jeg ved ikke, hvad vi skulle have gjort anderledes,« siger Kit Nielsen og tilføjer.

»Jeg vil gerne lige sige, at selv Mai Manniche har haft en coronatest med derud. Fordi jeg skrev til hende, du kommer ikke ind ellers. Det er der, vi har været,« siger Kit Nielsen og henviser til, at Manniche tidligere har erklæret, at hun er fritaget for covid-19-test af helbredsmæssige årsager.

Men den gik altså ikke til Reality Awards 2021.

Andre læser også