____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Tv-værten Claus Elming fik sig lørdag formiddag en slem forskrækkelse, da han med høj fart styrtede på cyklen og bankede hovedet ned i asfalten.

- Jeg knalder hovedet ned i jorden, og så kurer jeg 5-10 meter på hovedet hen ad asfalten. Der går så lang tid, at jeg når at tænke, hvor godt det er, at jeg har hjelm på, siger en noget chokeret Claus Elming fra Gentofte Sygehus.

'Vild med dans'-værten fik sig en slem forskrækkelse og vil gerne opfordre alle til køre med cykelhjelm.

- Du skulle se min hjelm. Der er nærmeste kørt 2-3 mm plastik af hjelmen. Forestil dig, at det havde været min hovedbund. Jeg var kommet rigtig, rigtig galt af sted, hvis jeg ikke havde haft den på. Cykelhjelmen redde mit liv i dag, siger Claus Elming. Han indrømmer, at han til hverdag ikke kører med hjelm, men kun når han er ude at køre på racercykel.

Claus Elming har svært ved at forklare, hvad der præcist skete, da det hele gik så stærkt.

Han kommer cyklende sammen med nogle venner ad Strandvejen nord for København efter en tur på 50-60 km, da han pludselig rammer en kantsten.

- Jeg kom cyklende meget stærkt på vejen og ville op på en cykelsti. Jeg troede, at der var en blød asfaltopkørsel, men så var der lige et par centimeter brosten, som jeg ramte uheldigt, og så tog jeg et ordentligt crash, fortæller Claus Elming.

Efter det vilde styrt ud over cykelstyret måtte Claus Elming lige sunde sig lidt. Han kunne dog mærke, at der ikke var noget brækket og følte sig ok.

- Jeg cyklede lidt videre. Der var en masse blod, og lige pludselig kunne jeg se, at albuen var lidt deform.

Tv-værten besluttede sig derfor at tage en tur forbi Gentofte Sygehus for at få skaderne tjekket og sårene renset.

Claus Elming mener selv, at han er sluppet utroligt billigt. Han har ikke brækket noget, men fået hudafskrabninger på skulder, albuen og over- og underarm samt en hævet albue med en væskeansamling.

Det er ikke første gang, at Claus Elming styrter på cyklen. For to år siden styrtede han på en stejl nedkørsel i de italienske bjerge. Her var han på en træningstur før Tour Rynkeby, hvor han skulle cykle for Rigshospitalets Team Rynkeby-hold til Paris. Her slap tv-værten heldigvis også billigt med et kæmpe blåt mærke og hudafskrabninger

Cykelstyrtene kan dog ikke tvinge ’Vild med dans'-værten af cyklen, der er på sin tredje sæson med racercykel og lange ture på landevejene.

- Hvis alt er vel, så har jeg planlagt en længere tur i morgen, men nu må jeg selvfølgelig lige vente og se, hvor hævet armen er, lyder det fra Claus Elming.

Tv-værten Claus Elming fik sig lørdag formiddag en slem forskrækkelse, da han med høj fart styrtede på cyklen og bankede hovedet ned i asfalten. Han mener, at cykelhjelmen reddede hans liv. Her ses 'Vild med dans'-værten, da han for to år siden tog af sted med Team Rynkeby til Paris.
Tv-værten Claus Elming fik sig lørdag formiddag en slem forskrækkelse, da han med høj fart styrtede på cyklen og bankede hovedet ned i asfalten. Han mener, at cykelhjelmen reddede hans liv. Her ses 'Vild med dans'-værten, da han for to år siden tog af sted med Team Rynkeby til Paris. Foto: Esben Salling
Vis mere